שאלה:
האם מותר להשתמש במטבח בצימר או בבית הארחה?
תשובה:
• אי-אפשר לדעת מה הונח קודם לכן על השיש במטבח של בית ההארחה או הצימר, לכן יש להימנע מלהניח עליו כלי חם במישרין. אם הנחנו עליו בטעות כלי חם והמקום היה רטוב – צריך להגעיל את הכלי. באשר לתכולת הסיר – אם יש בו פי 60 כנגד הבליעה האסורה, תכולת הסיר מותרת לאכילה.
• במקומות כאלה אין להניח כלים חמים בכיור, וגם אין להשאיר בכיור כלים קרים במשך 24 שעות רצופות. אם הנחנו כלים בכיור זה, עדיף שלא להשתמש במים רותחים, בין מהברז ובין מעירוי מים חמים מהמחם החשמלי.
• כשאין במטבח הפרדה בכלים ובחומרי הניקוי של הכלים, ומשתמשים באותם כלי הניקוי לחלבי ולבשרי – ואולי חלילה אף למאכלים אסורים – אין להשתמש בהם לצורך שטיפת כלים כשרים.