הרב שלמה שיבר| מנחה סדנאות ומאמן אישי לחתונה

להתחתן בלי פשרות, גילוי דעת 417

לאחר שעסקנו בחשיבות הבעת הרגשות בתהליך ההיכרות, חשוב לשים לב לכמה דגשים מעשים כדי שזו תיעשה באופן מועיל ומקרב ולא באופן מרחיק ומאיים.
ראשית, הרגש הוא חוויה אישית סובייקטיבית, ולכן חשוב שגם נבטא אותו כך. לכן חשוב שתביא את עצמך ממקום אישי ותתאר מה אתה עובר בזמן הפגישות, אך אל תדבר על מי שאתה נפגש איתה באופן ישיר, אל תעסוק במתן ציונים. אמור לה: "נעים לי בחברתך", "אני חש שמחה ורעננות כשאני נפגש איתך", ולא: "את מדהימה, מקסימה, מופלאה" וכו'.
כמו כן ודא שהדיבור והרגשות שאתה משתף בהם תואמים את רמת הקשר שנוצרה ביניכם ואינם פרי דמיונך, שהרי לא מה שאומרים לפני אירוסין אומרים בפגישה העשירית, ולא מה שאומרים בפגישה העשירית אומרים בפגישה הראשונה: הרגש צריך לתת ביטוי נאמן לרמת הקרבה שנוצרה ביניכם. וכמובן, שים לב למצב הרוח שלה, אם דבריך מותאמים אליו, שהרי אינך מדבר לעצמך אלא למי שאתה רוצה שייהנה מדבריך!

נוסף על כך קשר את רגשותיך לעובדות, אל תדבר סתם באוויר. אמור מה היה בפגישה איתה ששימח אותך, מה פתח את ליבך, מה הלהיב אותך, מה גרם לך לתחושת הערכה גדולה. כך הרגש יישמע אמין ואמיתי וכך היא תוכל להכיר אותך יותר ולדעת מה משמח אותך ונוגע בנפשך.
והעיקר: הבעת רגשות אינה מסירת מידע על מצבך הרגשי אלא פעולה של פתיחת הלב אל מי שנפגשת איתך והזמנה כנה להתקרבות פנימית, ולכן חשוב שהיא תישא אופי של מעשה מקרב. שים לב שהדיבור היוצא ממך יהיה במינון מדוד, המאפשר לה לעכל את הנאמר. אל תבטא את כל רגשותיך כלפיה במפגש אחד, אין היא יכולה לעכל זאת, אלא אמור בכל פעם משהו אחד, וזכור שהשיתוף שלך הוא הזמנה כלפיה להביע את עצמה ולהציג גם היא את רגשותיה כלפיך באופן הדדי. רק אז נוצרת התחלה של פתיחת הלב זה לזה וניתן מקום ליצירת המרחב הזוגי שביניכם כדי שילך ויצמח.

כתבות נוספות באותה קטגוריה

הכל לטובה

שאלה: לאחרונה כל כך הרבה בעיות צצות כל הזמן, שום דבר לא הולך , זה

קרא עוד »