נהיגה נכונה מכמה היבטים – הציות לחוק (כתבה שנייה בסדרה)
בשבוע שעבר עסקנו בכשירות הנהג, ובכתבה זו נידרש לחוקי התעבורה ולחשיבותם.
נהיגה נכונה מחייבת שמירה על כללים המוגדרים בתקנות התעבורה, וקיומם מאפשר תנועה בתנאים בטיחותיים ויעילים. ידוע שהרבה מהתאונות נגרמות בגלל אי-ציות לחוקים.
נדמיין מצב שאין חוק המחייב לנסוע בנתיב הימני ומי שירצה יוכל לנוע גם בנתיב השמאלי בכל מהירות שיבחר: מצב כזה יפגע ביכולת השליטה של הנהג, ובמקרה של תאונה תהיה התוצאה קשה ורבת נפגעים. נדמיין מצב של חציית צומת ללא תמרור או רמזור וללא חובת מתן זכות קדימה, וכל אחד מנסה לעבור ראשון: ברור שכל כניסה לצומת תסכן מייד את כל משתמשי הדרך.
לרוב חוקי התעבורה יש משמעות מובנת מאליה. לא צריך להיות משכיל במיוחד כדי להבין את הצורך בהדלקת אורות בחשכה, באיתות לפני עקיפה או בציות להוראת התמרורים.
במקרים רבים הנהג חש ששמירה על חוקי התעבורה אינה חשובה בכל רגע ורגע. למשל, הוא יודע שצריך להחזיק את ההגה בשתי הידיים, אך כשהתנועה נוחה והוא אינו מתכנן לפנות אלא לנסוע ישר הוא מסתפק בנהיגה ביד אחת. נהיגה זו מסוכנת במקרה חירום, בשעת צורך מיידי לפנות פנייה חדה לימין או לשמאל. במצב זה הנהג מסתכן עקב שאננות ותחושה מוטעית שהוא יכול לחזות אירועי חירום.
המסקנה פשוטה: יש לציית לחוק בכל מקרה, אפילו אם לפעמים הוא נראה מחמיר מדי, לא רק בגלל הסיכוי לענישה אלא בגלל הסיכון בתקלה בתהליך הנהיגה.
חשוב לדעת:
כל חוקי התעבורה ותקנותיה הגיוניים ומובנים. קל להבין את הצורך בהם. מטרתם לאפשר לכל משתמשי הדרך להגיע ליעדם בשלום ובביטחון.