שאלה:
מדוע נמצאו חלקי זוחלים בירקות וקטניות קפואים?
תשובה:
קטניות, ירקות ואף ענבים נקטפים עבור התעשיה לרוב על ידי מכונות.
בשדות נמצאים זוחלים ולכן לפעמים המכונה אוספת אותם. לדוגמא אף ביקבים לפעמים מוצאים בין הענבים נחשים, לטאות, צפרדעים וכו', ביקבים המשגיחים מוצאים אותם וכן המכונה שמוציאה את הענפים ובסוף המיץ עובר הרבה סינונים דקים ולכן לא נשארים זוחלים.
לעומת זאת ברוב המפעלים בדיקת הירקות/קטניות נעשית רק על ידי פועלים שמסתכלים על קוו הייצור. והיות שהכמות של הירקות/קטניות גדולה לפעמים קורה שבטעות לא שמים לב לזוחלים. (קיימת אפשרות לברור את הנ״ל על ידי מכונה ששוקלת ומצלמת כל גרגיר מכל הכיוונים והיא מרחיקה גורמים זרים. אם ישתמשו במכונה הנ״ל כאשר המוצרים לא קפואים תקטן האפשרות להמצאות גורמים זרים.)
האם מציאת הזוחלים אוסרת את המוצר?
לא. אבל אסור לאכול את הזוחלים.
איך אפשר למנוע את אכילתם?
אין לשפוך באופן ישיר את המוצרים לסיר אלא יש לברור אותם תחילה. כאשר הם מודבקים בקרח יש להפרידם תחילה לפני הברירה.