שאלה:
אנו אוכלים בעונה לא מעט תותים, פשוט כי אנו אוהבים… שמעתי לאחרונה שיש חרקים בתותים. אמנם זו לא העונה, אבל חשוב לי להתכונן…. מהו האופן בו ניתן לשטוף את התותים מחרקים? אשמח לדעת.
תשובה:
בתותים באמת יש בעיה. ערכנו בדיקות רבות בנושא ונוכחנו לגלות ששטיפת התותים כפי שהיה מקובל אינן יעילות מספיק, ועדיין עלולים להישאר חרקים. גם אם למראית העין נראה שאין חרקים, צריך לדעת שיש מקומות מסתור מתחת לנקודות המקשטות את הקליפה הדקה, שעל מעטפת התות, וכן סדקים בהם עלולים להימצא תולעים קטנות מאד, גם אם התות יפה ואיכותי. לכן לשאלתך, ראוי להיזהר מאד בתות שדה טרי. מותר לכתחילה לאוכלו ע״י קילוף כל הפרי עד להסרת כל השקעים והורדת עלי הכותרת עם מעט מבשר הפרי שתחתיהם ולשטוף הייטב תחת זרם מים. אם השימוש בתות הוא לצורך ריסוק בבלנדר – אפשר להקל, לאחר הורדת עלי הכותרת עם מעט מהפרי, שריית התות עם מעט מי סבון ושטיפה טובה, שלוש פעמים, תחת זרם מים ואז ריסוק בבלנדר.
אם התות רך ופגוע בחלקו – צריך להוריד החלקים הרכים. ואז להשתמש כפי שפרטתי