שאלה:
קנינו עוף מצונן, באריזה מקורית, סגורה וחתומה. לאחר שפתחתי הבחנתי בכנף שבורה. האם זו יכולה להוות בעיה בכשרות?
תשובה:
אדגיש כי בכל משחטה שמפוקחת בכשרות טובה, יש משגיחים מיוחדים שבודקים כל עוף, לפני השחיטה, כדי לוודא שאין בעוף חלק שבור (כנף, ירך וכדומה). אם קיים ספק ספק בעניין זה, העוף מוצא מיד 'לטריפה'. לפעמים נשברים חלקי עוף לאחר השחיטה, במריטה או בנקיון – במקרה כזה אין כל חשש בכשרות העוף. לכן, לשאלתך, העוף כשר. לשובע.
מלוקט מתוך מדריך הכשרות של בד"צ העדה החרדית.