ל"ג בעומר הוא יום של חגיגות, חתונות, הילולה במירון ומדורות. מדוע אנו מדליקים מדורות? בתקופת המרד – היה זה האות לפרוץ המרד ולגבי הרשב"י , ספר הזוהר מספר כי יום פטירתו היה יום מרובה אור, וביתו היה אפוף אש.
ילדינו מדליקים מדורות היום לזכר אותה האש, אך מה קורה עם הזיהום שנלווה להדלקת המדורות? האם אנחנו שומרים על ניקיון המקום? האם הצלחנו לחנך את ילדינו כך שיבינו, כי על אף שחוגגים צריך גם לנקות?
לכן אין מועד טוב יותר מזה ללמד את ילדינו מה הלכלוך שלנו גורם לסביבה.
זיהום אוויר- שם כולל לאוויר, שאליו מתווספים חומרים כימיים וביולוגיים שאינם נכללים בהרכבו הטבעי. חומרים אלו מזיקים לסביבה ולאדם. הזיהום נגרם משני גורמים עיקריים: מקורות טבעיים (פעילות געשית, עשן שמקורו בשריפות טבעיות) וגורמים אנושיים (שריפות מצבורי אשפה, זיהום כתוצאה משריפת פחם או עצים). לכן, כדאי "לאחד כוחות" ולהבעיר מדורה קטנה עם השכנים או החברים, כך נפחית את זיהום האוויר.
פסולת אורגנית או פסולת מתכלה – סוג של אשפה, שמקורה על פי רוב בצמחים ובחיות. למעשה מדובר בפסולת שניתן למחזר ולהפוך לדשונת (קומפוסט). הדשן נוצר בעקבות תהליך כימי בפסולת, והמינרלים שיש בו עוזרים לצמחים לגדול ולפרוח.
מחזור הפסולת האורגנית הוא דרך סביבתית חשובה להתמודדות עם אתגר פינוי הפסולת במדינות השפע. השנה נאסוף את הפסולת האורגנית מהמדורה: שיירי אוכל, נייר ועצים ונמעיט בשימוש בכלי פלסטיק חד פעמיים.
מי תהום – מים המחלחלים אל בטן האדמה ומצטברים מעל לשכבה אטימה. אלו הם המים שרובנו שותים. מי תהום אלו עלולים להזדהם משני מקורות: האחד, דליפות של מזהמים שנוצרים על ידי בני האדם, למשל: חברות תעשייתיות, תחנות דלק ושפכים. והשני, זיהום ממקורות טבעיים – תהליכים של שחרור מינרלים טבעיים והתפוררותם לתוך מי התהום, דבר הפוגע באיכות המים. כדי שזה לא יקרה, לא נשאיר אשפה על האדמה. נאסוף אותה ונשליך לפח האשפה. בל"ג בעומר השנה נשמור על ארץ ישראל נקייה ויפה, ונחנך גם את ילדינו לכבד את הטבע והסביבה