שאלה:
האם מותר לאכול ריבת תפוזים?
"קח, תסתכל", אמרה אסנת והגישה לי את ריבת התפוזים הביתית שלה. "הכול נראה כשורה, מה בדיוק את רוצה שאבדוק?" שאלתי לאחר התבוננות ממושכת בצנצנת. "הקליפות", היא התייפחה, "כשגירדתי את קליפות התפוזים לא בדקתי אותן, וכעת אני רואה שיש על יתר התפוזים נקודות שחורות… יכול להיות שהריבה שלי מלאה בכנימות?!"
תשובה:
לקחתי בידי את התפוזים שהביאה עמה בסלסילה והרגעתי אותה: "אפשר לזהות את הכנימות שעל קליפות הדרים בקלות; הן נראות ככתם עגול קטן – בערך 2 מ"מ – או כמו פסיק קטן, והצבע שלהן הוא חום או אפור. הן יורדות בקלי קלות בשטיפה או בשפשוף בסקוצ'ברייט…" ומיד הרעמתי בקולי: "אבל נקודות שחורות וכתמים שאינם יורדים בקלות אינם כנימות!"
"אם כן, מהן הנקודות האלה על התפוזים?" תמהה אסנת בקול. חייכתי ועניתי: "את אלו אני משאיר לך כנקודות למחשבה".