שאלה:
האם צריך לנפות שוב קמח ישן?
תשובה:
הכי חשוב לדעת זה שאין לסמוך על התאריך האחרון לשיווק המופיע על האריזה”, הוא הסביר לי, “אלא להקפיד על טריות המוצר על ידי בדיקת תאריך הייצור, וכן לבדוק את שלמות האריזה ושאין סמני נגיעות חיצוניים (כגון חורים, קורים, פירורים רבים), ולא מאחסון ממושך, ולאחסנם במקום נקי קריר ויבש עד השימוש, ואז לבודקו כהלכה”. ידידיי המשגיח של בד”ץ העדה החרדית לקח את האריזה לידיו בדק את התאריך ואת האריזה והודיע לי שהיא בסדר גמור ושניתן להשתמש בקמח.
וכן השימוש בקמח הוא רק אם משתמשים בקמח באותו היום או משאירים אותו במקפיא. אם משאירים את הקמח בחוץ הוא עלול להתליע, במיוחד בימי הקיץ. אבל גם בימי החורף ראוי לנפות אותו שוב אם הוא עמד על השיש”.