אין לשוקולד כשרות! אבל בדרך-כלל יש לו כשרות מה הדין?
תשובה:
יש חברות שהמוצרים שלהם כשרים בחו"ל משום שגוף כשרות מגיע ועושה הכשרה למקום, בנוסף להחלפת מספר חומרי גלם כמו חלב לחלב ישראל, מייצבים ומשפרי טעם, שומן מן החי ועוד. לכן כשאני קונה את אותו מוצר בלי כשרות, המשמעות היא שהחומרים עם הבעיות בכשרות לא טופלו והמוצר לא כשר!
המסקנה היא שלא קונים מוצר אם אין עליו כשרות!
כדרכי בדקתי גם אצל בד"ץ העדה החרדית. ידידי הפנה אותי לפרסום של בד"ץ העדה החרדית: "השוקולד בהכשר בד"ץ העדה החרדית", נאמר בפרסום, "יש השגחה מיוחדת ומעולה על כל הרכב החומרים ועל הכשרת הכלים שתהא כדת וכדין. כל תהליך הייצור הוא בהשגחה מלאה, מתחילת התהליך ועד גמר האריזה בלי כל חשש". בעניין החלב הוסיפו בבד"ץ העדה החרדית: "השוקולד החלבי גם הוא בהשגחה מלאה – על מקורות החלב ועל עיבודו בבית החרושת בכל תהליך הייצור. על האריזה כתוב חלבי"