בדיקת פלפלים מתולעים

הרב חגי בר-גיורא

שאלה:

האם צריך לבדוק פלפלים מחרקים? כיצד יש לעשות זאת? ומה לגבי פלפל ממולא? תודה

שמעתי כבדרך אגב, שצריך לבדוק פלפלים מחרקים. האם זה נכון? כיצד יש לעשות זאת? ומה לגבי פלפל ממולא?
תשובה:

מי שאמר לך שצריך לבדוק פלפלים לפני אכילתם או בישולם – צודק בהחלט. בפלפלים, מכל הסוגים והצבעים, מצויים חרקים קטנים באזור העוקץ מתחת לעלה הכותרת, ולפעמים גם בתוך הפלפל.
לכן, חובה להוריד את עלה הכותרת עם מעט מ׳בשר’ הפלפל, לחצות לשניים, להוציא את הליבה והזרעים, להשרות בקערה במשך 3 דקות עם מעט מי סבון או חומר לחיטוי ירקות, ולשטוף היטב תחת זרם מים.
לגבי פלפל ממולא, שאין אפשרות לחצותו, יש להוריד את עלה הכותרת עם מעט מ׳בשר’ הפלפל, להוציא את הליבה והזרעים ולשטוף היטב היטב תחת זרם מים חזק. בתאבון!

2022-06-23