ברירת אורז

הרב חגי בר-גיורא

שאלה:

כחלק מההכנות לבישולי יום שישי, לכבוד שבת קודש, אני נוהגת לברור אורז. האם אפשר לדעת מה היא הדרך הטובה לברור?


תשובה:

א. יש לסנן את האורז בכמויות של כרבע ק״ג בכל פעם, במסננת אטריות (גודל החורים הוא כ-1.5 מ״מ, מעט פחות מרוחב גרגר אורז).
ב. יש לנענע ולנער את המסננת עם האורז היטב, על גבי משטח לבן ונקי ולהתבונן אם נושרים על המשטח חרקים הנראים לעין, כגון חיפושיות באורך שניים-שלושה מ״מ, או תולעים בצבע לבן-בז׳ עם ראש כהה, או חרקים קטנים באורך כמ״מ אחד בצבע חום בהיר/אפור.
ג. גם אם לא רואים חרקים בעין – יש לבדוק את האורז שוב אחרי הסינון, על ידי פיזור האורז בשכבה דקה של גרגרים בודדים על גבי משטח לבן נקי ולראות שאין בין הגרגרים חרקים כנזכר לעיל.
חשוב לציין, שאורז באריזת ואקום עם הכיתוב ״בחזקת נקי מתולעים״, שבהשגחת בד״צ העדה החרדית, עובר תהליך ניקוי ובדיקות. כל זה תקף רק כשהאריזה עדיין במצב אטום בוואקום, רק במצב כזה אין חשש לתולעים באריזה זו. והמהדר יכול לבדוק קלות.

2022-05-15