בשר וחלב

הרב ח. יפרח

שאלה:

מה הדין אם בארוחה חלבית הוגשו קציצות בשריות חמות (חשבו שזה קציצות טונה)
אחרי שהקציצות חוממו בתבנית נירוסטה חלבית בתנור חלבי.

מה לגבי התנור, ,התבנית, והצלחות הפלסטיק ?

תשובה:

לגבי הצלחות: ניתן להכשיר בהגעלה.

את התנור צריך לנקות, ולהכשיר על ידי הפעלה בחום הכי גבוה לשעה.
לגבי התבניות: אם עברו עשרים וארבע שעות בין השימוש החלבי בתבנית ובין חימום הקציצות, ניתן להכשיר בליבון קל. ולכן, יש לשים בתנור על חום הכי גבוה למשך שעה.

2021-12-12