שאלה:
אפשר לדעת בעיות לגבי נגיעות של תולעים בדגים?
תשובה:
• בבד"ץ אנו מקפידים שהמקור של דגי ים יהיו מאזורי גידול נקיים מנגיעות של תולעים.
• חשוב לברר מה ארץ הגידול של הדגים ולא ארץ העיבוד שלהם. למשל, מצאנו בעבר אריזות עליהם היה כתוב "נורבגיה" כשלמעשה מקום גידול הדגים היה בסין שבהם יש נגיעות גדולה של תולעים.
• בדגי בקלה (מרלוזה) שמיוצרים בארגנטינה, סין או ספרד יש לעיתים קרובות נגיעות גבוהה של תולעים. בחנויות שבהשגחתנו אנו מאשרים אך ורק דגים מארגנטינה ולאחר השגחה צמודה שאין תולעים בדגים המשווקים.
• בדגי ברבוניה אין חשש נגיעות של תולעים.
• בדגי הליבוט שמיוצרים בדרך כלל בנורבגיה או באיסלנד יש נגיעות גבוהה של תולעים בחלל הבטן של הדג ובבשר הדג.
• בדגי אמנון שמקור הייצור שלהם בסין אין חשש נגיעות של תולעים.
• בדגי אמנון שמקור הייצור שלהם בישראל יש לעיתים תולעים מסוג לרניאה בעור הדג.
• בדגי זהבון שמקור הייצור שלהם בסין יש נגיעות גבוהה של תולעים.
• בדגי בס אין חשש לנגיעות של תולעים. בייצור שבהשגחת הבד"ץ בודקים סימני טהרה בכל דג בנפרד וכן שלא יהיה חשש להזרקת תוספות לדג.
• בדגים קפואים המיובאים עם עור יש להקפיד שכל אריזה נושאת חותמת של הבד"ץ.
• בדגים קפואים המיובאים ללא עור חייבת להופיע על האריזה הולוגרמה עם חותמת הבד"ץ.