שאלה:
מה צריך לעשות כשרוכשים כלים חדשים תוצרת חוץ. האם מספיק לטבול כלים? האם יש לקחת בחשבון שהכלים נמרחו במוצרים שאסורים לאכילה? ובכלל, מה צריך לטבול?
תשובה:
• כלים חדשים מאלומיניום ונירוסטה – יש להגעילם לפני השימוש מחשש שמרחו עליהם בסוף תהליך הייצור שומן לא כשר.
• כלי כסף המיועדים לאוכל, לעיתים מצופים אף הם בשומן לא כשר, ולכן גם אותם יש להגעיל.
• כלים שחייבים גם הגעלה וגם טבילה, יש להגעילם לפני הטבילה.
• חובה לטבול כלי דורלקס ופיירקס. כלי זכוכית, ברזל ואלומניום מייצור חו"ל חייבים טבילה.
• כלי עץ וכלי חרס לא חייבים טבילה (כלי חרס מצופים בפורצלן צריכים שאלת רב).
• אם רוצים להשתמש בבקבוקים ובצנצנות מזכוכית בשימוש חוזר, יש להטביל אותם תחילה (רוב הבקבוקים המשווקים בארץ מיוצרים בחו"ל).
• לפני טבילת כלים יש להסיר את כל המדבקות, התוויות והדבק שבתחתיתם.
• חשוב לדעת, שישנם כלים וסכו"ם שמיוצרים בחו"ל ומופצים דרך מפעלים מקומיים. לכן, יש לבדוק היטב ולהטביל אותם במידת הצורך.