גורמהדרין

השף שבתוכך: במיקסר

גלעד גולדברג

היינו כבר על סף ייאוש. לרגע התגנבה המחשבה כי לא ניתן לספק משפחה שלמה, הכוללות את כל טווח הגילאים שבין חודש וחצי לכמעט שישים, בפעילות אחת משותפת. חלק רוצים להוציא אנרגיות וחלק רוצים לרוות נחת, אלה מעוניינות במשהו רגשי ואלה רוצים פעולות פיזיות. כך עלו ונפסלו על הסף רעיונות רבים. בצר לנו, כמעט ולא מצאנו היאך נחגוג יום נישואין 35 להורינו, שהם גם סבא וסבתא אהובים ל-11 נכדים. עד ששמענו על 'במיקסר'.
התהליך די פשוט - בשלב הראשון מתגבשת לה קבוצה, עד 80 איש, שמחליטה שאת האירוע הבא שלהם הם יחגגו בעזרת מאכלים שהוכנו על ידם. המחיר נקבע ל פי כמות המשתתפים, וכך גם הכמויות. אחרי תיאום של תאריך שמתאים לשני הצדדים, תעברו לשלב השני ובו תצטרכו לבחור מתוך התפריט את המנות שאתם מעוניינים להכין, אז תשלחו לחברה לאישורם. השלב השלישי הוא השלב שבו מגיע מעביר הסדנא למקום עבודתם/ מקום חגיגת בת המצווה ששלה/ או כמו במקרה שלנו לביתם של החוגגים - כדי להכין יחד איתם את האוכל עם הוראות מהשף. בשלב הרביעי, והמספק מכולם - יאכלו כלל המשתתפים את האוכל שהוכן על ידם.
ואכן כך היה. התכנסנו כולנו במיטב מחלצותינו. הסירו דאגה מליבכם, קיבלנו סינרים חד-פעמיים כדי לשמור על המחלצות. השף הגיע עם כמויות ציוד שעשויות לסייע לגדוד להיכנס קרקעית לעזה. מה לא חיכה לנו שם; קערות נירוסטה, תבניות מנג'טים, מיקסר, משקל למשקלים קטנים, מספריים, סכינים, קרשי חיתוך, סירים ומחבתות, מכונות פסטה, מערוכים, מגבות, סקוצ'ים, מפות לשולחן, תנור (!!!) ועוד. כל זה כמובן לצד פרודוקטים רבים שמהם נכין את האוכל עצמו - החל מקמח, מים, שמן ומלח, ועד שמנות איכותיות וריבת חלב מיוחדת.
את האירוע התחלנו בתדריך חביב הכולל קצת בטיחות (״איך להחזיק את הסכין פה במתחם הבישולים, ואיך לא כדאי להחזיק אותו בדרככם לתחנת האוטובוס״), וגם קצת הוראות כלליות (״שטיפת הכלים באחריותכם, שיעור ראשון לזוגיות של 35 שנה״).
מייד לאחר מכן אנחנו מתחלקים לקבוצות ויוצאים למלאכה. כל קבוצה מקבלת דף עם מתכון מפורט, ובו כמויות מדויקות של כל פרודוקט בכדי להכין את המאכל המוטל עליה. עמדת פסטה מתחילה מהכנת הבצק דרך גלגול במכונה ועד בישולה. קבוצת הפוקאצ'ות עמלה על הבצק בהשקעה גדולה. המיני פאי טופיפי - המנה האחרונה שבחרנו שעשויה מבצק פריך שאפוי בתוך מנג'טים - שלא תופתעו, נכנסים לתנור יחד עם שעועית יבשה עליהם כדי למנוע התפחה. החבורה שעובדת על הבישולים מכינה מרק בצל שחום לעילא ולעילא, יחד עם רטבים לפסטות ולרביולי, ואמונים גם על בישולם. קבוצת גליליות החצילים פורסת את החצילים וקולה אותם בתנור, מכינה מילוי גבינות לגלגול בתוך פרוסות החציל, שיאפה אחר כך מגולגל עם רוטב עליו, וייצא אגב מעדן.
הכול עובד ומתקתק בכיף גדול. הזמן עבר עלינו מבלי משים. מנחה הקבוצה עובר בין המשתתפים וזמין כל הזמן לשאלות, ומידי פעם מקבץ את כולם אליו להסבר כללי או לכמה הלצות שהוא רואה לנכון לשתף אותנו בהן. לבסוף אנחנו מסבים כולנו סביב שולחן אחד גדול, כדי לטעום ממה שהכנו בעצמנו, בסיוע השף. התוצאות היו מדהימות. סיפוק וארוחה טעימה בביס אחד.
לסיכום: משפחה או קבוצה שמעוניינת בהרפתקה טעימה ומהנה של אוכל ואווירה - זו הכתובת. ■

היינו כבר על סף ייאוש. לרגע התגנבה המחשבה כי לא ניתן לספק משפחה שלמה, הכוללות את כל טווח הגילאים שבין חודש וחצי לכמעט שישים, בפעילות אחת משותפת. חלק רוצים להוציא אנרגיות וחלק רוצים לרוות נחת, אלה מעוניינות במשהו רגשי ואלה רוצים פעולות פיזיות. כך עלו ונפסלו על הסף רעיונות רבים. בצר לנו, כמעט ולא מצאנו היאך נחגוג יום נישואין 35 להורינו, שהם גם סבא וסבתא אהובים ל-11 נכדים. עד ששמענו על 'במיקסר'.
התהליך די פשוט - בשלב הראשון מתגבשת לה קבוצה, עד 80 איש, שמחליטה שאת האירוע הבא שלהם הם יחגגו בעזרת מאכלים שהוכנו על ידם. המחיר נקבע ל פי כמות המשתתפים, וכך גם הכמויות. אחרי תיאום של תאריך שמתאים לשני הצדדים, תעברו לשלב השני ובו תצטרכו לבחור מתוך התפריט את המנות שאתם מעוניינים להכין, אז תשלחו לחברה לאישורם. השלב השלישי הוא השלב שבו מגיע מעביר הסדנא למקום עבודתם/ מקום חגיגת בת המצווה ששלה/ או כמו במקרה שלנו לביתם של החוגגים - כדי להכין יחד איתם את האוכל עם הוראות מהשף. בשלב הרביעי, והמספק מכולם - יאכלו כלל המשתתפים את האוכל שהוכן על ידם.
ואכן כך היה. התכנסנו כולנו במיטב מחלצותינו. הסירו דאגה מליבכם, קיבלנו סינרים חד-פעמיים כדי לשמור על המחלצות. השף הגיע עם כמויות ציוד שעשויות לסייע לגדוד להיכנס קרקעית לעזה. מה לא חיכה לנו שם; קערות נירוסטה, תבניות מנג'טים, מיקסר, משקל למשקלים קטנים, מספריים, סכינים, קרשי חיתוך, סירים ומחבתות, מכונות פסטה, מערוכים, מגבות, סקוצ'ים, מפות לשולחן, תנור (!!!) ועוד. כל זה כמובן לצד פרודוקטים רבים שמהם נכין את האוכל עצמו - החל מקמח, מים, שמן ומלח, ועד שמנות איכותיות וריבת חלב מיוחדת.
את האירוע התחלנו בתדריך חביב הכולל קצת בטיחות (״איך להחזיק את הסכין פה במתחם הבישולים, ואיך לא כדאי להחזיק אותו בדרככם לתחנת האוטובוס״), וגם קצת הוראות כלליות (״שטיפת הכלים באחריותכם, שיעור ראשון לזוגיות של 35 שנה״).
מייד לאחר מכן אנחנו מתחלקים לקבוצות ויוצאים למלאכה. כל קבוצה מקבלת דף עם מתכון מפורט, ובו כמויות מדויקות של כל פרודוקט בכדי להכין את המאכל המוטל עליה. עמדת פסטה מתחילה מהכנת הבצק דרך גלגול במכונה ועד בישולה. קבוצת הפוקאצ'ות עמלה על הבצק בהשקעה גדולה. המיני פאי טופיפי - המנה האחרונה שבחרנו שעשויה מבצק פריך שאפוי בתוך מנג'טים - שלא תופתעו, נכנסים לתנור יחד עם שעועית יבשה עליהם כדי למנוע התפחה. החבורה שעובדת על הבישולים מכינה מרק בצל שחום לעילא ולעילא, יחד עם רטבים לפסטות ולרביולי, ואמונים גם על בישולם. קבוצת גליליות החצילים פורסת את החצילים וקולה אותם בתנור, מכינה מילוי גבינות לגלגול בתוך פרוסות החציל, שיאפה אחר כך מגולגל עם רוטב עליו, וייצא אגב מעדן.
הכול עובד ומתקתק בכיף גדול. הזמן עבר עלינו מבלי משים. מנחה הקבוצה עובר בין המשתתפים וזמין כל הזמן לשאלות, ומידי פעם מקבץ את כולם אליו להסבר כללי או לכמה הלצות שהוא רואה לנכון לשתף אותנו בהן. לבסוף אנחנו מסבים כולנו סביב שולחן אחד גדול, כדי לטעום ממה שהכנו בעצמנו, בסיוע השף. התוצאות היו מדהימות. סיפוק וארוחה טעימה בביס אחד.
לסיכום: משפחה או קבוצה שמעוניינת בהרפתקה טעימה ומהנה של אוכל ואווירה - זו הכתובת. ■

גלעד גולדברג

לכבוד יום הולדתה של רעייתי, המדור משריין לנו מקום ב׳החממה׳ שבכפר עציון. עם הגעתנו אנחנו נכנסים בשערי הקיבוץ ופונים שמאלה אל המרכז המסחרי המתפתח. זהו יום שישי חורפי, אך החממה כשמה כן היא, מחוממת היטב. בשיחתנו עם שלווה – שנתפלל כולנו עבורה ללידה קלה, שעובדת במקום כשבע שנים, היא מספרת לנו על התרחבות המקום שהחל בכשליש מגודלו. היום הנכנסים יוכלו לראות מקום רחב ידיים, מרווח, מעוצב מדהים ועטוף מכל הכיוונים באוהל השומר על חום עבור לקוחות המסעדה. העציצים מרווים את האווירה החמימה, ונותנים הרגשה נושמת למתחם כולו.
רוני המלצרית החמודה מגישה לנו תפריט מעוצב במודרניות עם גאגים חמודים במיוחד, ובו בין המנות שתוכלו למצוא במקומות אחרים כמו פסטה או סלט עם גבינת חלומי, מתחבאות גם כמה מנות שטרם נצפו כמותן. ההפתעה הראשונה מגיעה דווקא בתפריט השתייה החמה – משקה אלפחורס. המשקה עשוי מתמצית ריבת חלב מהולה בחלב חם, שעל גביה קצפת ועוגיית אלפחורס שלמה. ייתכן וחשבתם עד כה כי עוגיית אלפחורס היא היא השלמות בעצמה, אך לאחר שתטעמו מהמשקה תצטרכו לחשוב על העניין שוב. ילדת היומולדת ליקקה אצבעות בהנאה.
הרעב מתחיל לכרסם אז אנחנו מודיעים לרוני שהיא יכולה לפתוח את דלתות שערי המטבח בפנינו. ראשונה מגיעה ה׳קרוק מדאם׳. זו מנה יחידה מסוגה, בבסיסה שתי פרוסות מרובעות של לחם כפרי טרי, וביניהן – שלל גבינות עשויות טוסט. על גביהן, במקור, נחות להן שתי ביצים עלומות, אך חגיגות יום ההולדת הן, כאמור, של אשתי ההרה, ואוכל נא – לא בא בחשבון. המרנו את הביצים בביצת עין מוכנה היטב. מעל כל העושר הזה בזק הטבח בנדיבות רבה רוטב אלפרדו מושלם, והוא גרם לחיך להתענג מכל ביס. כמה מיוחדת, כך מפנקת.
יחד עם שקשוקת החצילים (נו בסדר, גם מנה קלאסית אחת, ליתר ביטחון) – מגיעה גם חלה חמודה שמזכירה לנו, כמאמר המשורר, ש – "עוד מעט תרד עלינו שבת המלכה". זאת בנוסף לסלט בטטה ענק, ובו חסה טרייה משתובבת לצד בצל סגול טרי, וביניהם נחות עגבניות שרי ומלפפונים רעננים, פטריות מוקפצות ואגוזי מלך קלויים עדין, בינות לגבינה בולגרית מגורדת, בטטה מטוגנת בצ׳ילי מתוק ועוד תלתלי בטטה שיתר מזאת שהם מצטלמים יפה – הם גם מתוקים, פריכים וטעימים כמו צ׳יפס חם. השם ׳סלט׳ אולי עשוי להטעות את מי מבינינו שמצפים לקבל מאכל בריא כשיזמינו דבר כזה, אך מי שמוכן לקבל גם תענוג שאיננו בריא – זה המקום.
מבלי ששמנו לב קפצו לשולחננו זוג חצאים של פיתה מטוגנת ממולאת גבינות רבות בנוסח ׳עראייס׳. על הרעיון הקריאייטיבי ב׳חממה׳ קיבלו מאיתנו אוטומטית שתי נקודות. הביצוע קצת מורכב, כיוון שבהשראת ה׳עראייס׳ הבשרי, הציפייה היא לקבל מוצר מלוח. אך נראה שהגבינות המלוחות פחות מתאימות לקונספט. לא-לוקים הפתרונים. מכל מקום, "מתוקים הם סוג של נחמה׳", אמר פעם משורר אחר – אז אנחנו עוברים אליהם בשעטה: עוגת גבינה פריכה שנבלעה כמעט בביס אחד, ביס ששוויו 40 שקלים. עוגת שכבות של קצפת ופסיפלורה עם שוקולדים קטנים מפוזרים סביבה. דלישס.
את המחירים דירגנו בציון 7.5. אומנם לא הכי זול שפגשנו, אך המנות גדולות וממלאות ללא ספק. בימי שישי התפריט מותאם לעומס וליום הקצר, ועל כן התפריט מצומצם יותר, אך גם אם תגיעו בערב שבת לא תישארו רעבים. בהתחייבות. את התפריט, כמו גם עדכונים שוטפים, אפשר למצוא בדף הפייסבוק של החממה שמתופעל היטב. את חגיגות יום ההולדת ציינו עם זיקוקים ושירה של כל המלצרים שנכחו במקום.

אפשר חשבון?
כשר:
למהדרין רבנות גוש עציון.
יש גם חסרונות:
כבר לא תוכלו לקנות שם שתילים. הקשר עם המשתלה הופסק. 
אז מה לכתוב בוויז:
׳החממה׳ כפר עציון.
נגיש:
ועוד איך!
יש איפה לחנות:
חניות ברחבי המרכז המסחרי.
אם לא בא לי לצאת מהבית:
הזמנות דרכם בווטסאפ- 050-4011311
איך משיגים אותם:
02-623-04650
מתי לבוא:
א׳-ה׳ 9:00-22:00, ו׳ 8:30-12:30.

עוד במדור זה

בר המשכן, שילה

בר המשכן, שילה

אנחנו מתחילים את החיים שלנו בתוך כיתות סגורות, שלא תמיד…
לחם וגבינה

לחם וגבינה

מסעדה חדשה עם עיצוב מרהיב, שירות אדיב, ויכולות קולינריות פנומנליות,…
משב – פוד טראקס

משב – פוד טראקס

זה לא סוד שבתוך כותבי המדור יש אחד שחובב במיוחד…
גשם של שלום

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות.…
אפילו הדגים במים רועדים

אפילו הדגים במים רועדים

אחר הקוראים האדוקים טען באוזניי לאחרונה: תן לנו תמונות. והרבה.…
מעבר להרים

מעבר להרים

אומנם מדור אוכל, אבל מותר לפעמים לגוון ולפתוח בדמיון מודרך…
מחליק בגרון

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של…
ללקק את האצבעות

ללקק את האצבעות

עברו כבר כמה אלפי שנים מאז יצאנו ממצרים ומאז בכל…
דגים רבותיי, דגים

דגים רבותיי, דגים

אם תכתבו בגוגל חיפוש את המילים ׳מסעדת דגים׳, תמצאו בעיקר…
גורמה בבית מלון

גורמה בבית מלון

הכל יודעים שאוכל הוא כבר מזמן לא רק מזון. הסעודה…
בואו לבשל איתי

בואו לבשל איתי

בינינו, זה לא באמת אפשרי ללכת בכל שבוע למסעדה. זאת…
גורמהדרין - פינת חמד:

גורמהדרין - פינת חמד:

אם אתם מהאנשים שקנו כפכפי קרוקס אחרי שזה כבר היה…
חוגגים פסח בבן עמי

חוגגים פסח בבן עמי

אפתח בגילוי נאות: את מסעדת בן עמי אני מכיר מהקרביים…
'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את…
בשורה בחלה: המבשר

בשורה בחלה: המבשר

במרכז המסחרי של אפרת דרום בילתי רבות בימי נערותי. אחרי…
שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

״כאן, ממש על הקרקע הזו״, כך על פי העמוד הראשון…