אזרחי מדינת ישראל מתחסנים בהמוניהם. תוך חמישה שבועות חוסנו קרוב ל3 מיליון אנשים במנה הראשונה של החיסון ומעל 1.5 מיליון כבר קיבלו גם את המנה השנייה. מדינת ישראל היא המדינה הכי מתקדמת מבחינת אחוזי מתחסנים בהשוואה לגודל האוכלוסייה בעולם. נפתחו מאות נקודות חיסון של כל קופות החולים ובתי החולים, אשר בחלקם עובדים 24/7. המבצע הלאומי "לתת כתף" מצליח מעל המשוער.
מה עושה החיסון?
החיסון מתחבר לחלבון האנושי ומייצר נוגדנים. ה-DNA מבין שיש "כאילו" אויב ועל כן מתחזק ומתרבה בנוגדנים כנגדו. ע"פ המחקר שבוע לאחר לקיחת 2 מנות החיסון, האדם המתחסן יהיה מחוסן בקרוב ל95% (תלוי בחיסון שניתן לו). קיימות תופעות לוואי שונות שיתכן שיקרו לאחר קבלת החיסון, אך הן ברובן אינן קשות וחולפות כעבור שעות עד ימים ספורים.
גם בזוגיות קיימים לעיתים קשיים, בעיות, תסבוכות ואתגרים אשר מחייבים את שני בני הזוג להתחסן בפניהם. אתגרים כמו: קשיים בתקשורת, חוסר הערכה וחוסר כבוד, אדישות, שגרה שוחקת, דמיונות שווא וכדומה. שני בני הזוג חייבים לטפל בנגיף שהתעורר אצלם. חוסר מודעות או יותר גרוע, חוסר התייחסות רק יגרום לנגיף הנ"ל להתפרץ ביתר עוצמה (בצורה אקספוננציאלית) ואז כמו בטיפול בקורונה, בני הזוג יצטרכו כלים נוספים וזמן ארוך יותר כדי להתגבר על הנגיף.
כמה "כלים" לטיפול:
סגר זוגיות – לפעמים על הזוג לקחת פסק זמן ולהיות רק האחד עם השניה. מגוון האפשרויות להיות יחדיו רחב: ארוחה טובה וזוגית בבית, סרט או הצגה טובה, לילה במלון, טיול בחיק הטבע, מסעדה מפנקת, יציאה לחופש של כמה ימים. הכול תלוי ביכולות וברצון.
הידוק מרוסן – בזמן ה"סגר" שנטלו על עצמם, צריכים שני בני הזוג להשקיע בעצמם ל"התהדק" בקשר אך לא לחנוק. עליהם לאפשר לשניהם זמן של יחד ברוגע, בשלווה, בשקט. זמן לשיחות אינטימיות ומעמיקות, זמן לנשום ביחד.
אסור לפחד מ"תופעות הלווי" היכולות להצטרף לחיסון הזוגי. לעיתים יעלו חילוקי דעות, לעיתים אפילו אי הסכמות. יש מצב גם להרגשת חוסר נוחות מדעה מסוימת. אולי אף תרגישו אודם מקומי – כעס על אמירה או התבטאות כלשהי. תתייחסו ברצינות לכל דבר, אך דעו כי זה חולף עם הזמן, בדיוק כמו תופעות הלוואי בקורונה. אל תתנו לדברים הפחות נעימים להיתקע.
תתמקדו בהסכמות הרבות ביניכם, תתמקדו בקשר החיובי, במחמאות ובשיתוף שכל אחד ואחת משתף את השני/ה. החוסן הזוגי יקרין על שניכם ועל המשפחה (ילדים) בצורה משמעותית לאורך זמן.
אל תסתפקו ב2 מנות של חיסון זוגי, דאגו לייצר לעצמכם את החיסון והחוסן הזוגי במנות זמינות קרובות.