שאלה:
האם בבצל יבש יש חשש חרקים? אם כן, כיצד יש לנקות אותו?
תשובה:
בבצל יבש אכן מצויים חרקים (בגודל 1 מ”מ בצבע לבן\צהוב או שחור\חום).
יש לבדוק את הבצל כפי ההוראות הללו:
א. לחתוך את הקצה העליון של הבצל, דהיינו כל החלק הרפוי ואף מעט יותר (בד”כ 1-3 ס”מ). באזור זה ישנם אחוזי נגיעות הגבוהים ביותר וראוי לזורקו או לבודקו היטב היטב.
ב. להסיר את השכבה החיצונית הרפויה מהבצל.
ג. אם יש חלל בין גלדי הבצל, המצוי בעיקר במרכז ו\או בין שתי קבוצות גלדים (נראה כעין תאומים)- יש לחצות ולהפריד בין כל אזור החלל ולשטוף היטב עם שפשוף ביד תחת זרם מים.
יש לציין שבצלים הסגורים היטב לאחר הורדת החלק העליון אינם חייבים בבדיקה.