שאלה:
האם כתמים כהים שמצויים על קליפת העגבנייה מעידים על המצאות חרקים בתוכה?
תשובה:
ראשית יש לציין, שלאחרונה נמצאה נגיעות חיצונית של חרקים קטנים בעגבניות ובעגבניות שרי, במיוחד באזור העוקץ, ולכן:
- לפני האכילה או הבישול יש להוריד את עלה הכותרת של העגבנייה.
- מומלץ להשרות העגבניות במים עם מעט סבון למשך כשלוש דקות.
- לאחר מכן יש לשטוף היטב תחת זרם מים.
בתקופות שונות במהלך השנה יש בעגבניות ובעגבניות שרי תולעים בגוונים מצבע לבן ועד לצבע חום בהיר. לתולעים ראש כהה, החודר לתוכה.
סימני החדירות ניכרים על ידי חורים או כתמים (בצבע חום בהיר עד שחור), ולעיתים גם בסימני לכלוך על הקליפה הנראים כפירורים כהים. על כן יש לבדוק היטב כל עגבנייה לפני השימוש, וכשרואים חשד לסימני חדירה או כרסום – יש לפתוח ולבדוק.