שר הביטחון וראש הממשלה החליפי, מר בני גנץ, אמר לאורך כל 4 מערכות הבחירות )וביניהן), באין סוף מסיבות עיתונאים וראיונות כי “ישראל לפני הכול”.
אני רוצה לחדש ולומר כי לא רק ישראל לפני הכול, אלא שבפן הזוגי צריך לשים את “ישראל/ה (במלעיל) לפני הכול”.
כבר כתבתי באחד הטורים שלי על דברי הגמרא “אין איש מת אלא לאשתו” (סנהדרין דף כב’ עמוד ב). לעיתים רק לאחר המוות האדם מבין פתאום מה היה לו כל חייו? מה הפסיד במות הקרוב ביותר אליו? כמה טוב היה להם ולא תמיד ידע/ה להעריך את הנפטר/ת כראוי?
מדינת ישראל יצאה (אני מקווה שאפשר כבר לברך ולומר זאת) ממשבר הקורונה אשר גרם לכולנו להתכנס בתוך הבתים עם המשפחה הגרעינית, להסתגר ולהימנע ממפגש עם אחרים ולהיות ספונים בתוך הבית הפרטי. ימים, שבועות וחודשים ארוכים משפחות חגגו שבתות וחגים רק בחיק המשפחה המצומצמת: אבא, אמא וילדים.
עכשיו שאנו יוצאים אל ה”אור” אל החוץ, חשוב שכולנו נשמור וננצור את הרגעים המשפחתיים הללו כאבן דרך משמעותית בהתנהלות ובהתבגרות המשפחתית.
אל יהי הדבר קל בעיניכם!
אנשים שהיו רגילים במשך שנים לצאת לעבודת יומם עם הזריחה ולחזור אחרי השקיעה מצאו עצמם מבלים שעות רבות עם בן/בת הזוג ועם הילדים מידי יום. כידוע, הרבה אנרגיות משתחררות בעת ריבוי אנשים, ולאחר שנה ניתן לסכם (כך רוב המחקרים מעידים) כי עברנו את משבר הקורונה באנרגיות משפחתיות חיוביות. ישנן כמובן משפחות שהקורונה לא היטיבה עימן, אך ע”פ המחקרים, רוב מוחלט של מעל 70% מהמשפחות בישראל מדווחות כי הקורונה עשתה להן טוב ברמה הזוגית והמשפחתית.
כעת, כשאנו חוזרים אט אט לשגרה בואו ונשמור על אותן אנרגיות חיוביות:
נשתדל להמשיך ולהשקיע יותר זמן בבן או בבת הזוג: בשיח, בעשייה משותפת, בזמן איכות.
נשתדל להמשיך ולהשקיע יותר זמן בילדים: בלימוד משותף, במשחק משפחתי, בארוחות משפחתיות מושקעות, בטיולים.
התא המשפחתי ניצב ובנוי על הקשר החזק והאוהב שבין שני בני הזוג, ולכן חשוב כל כך עם החזרה לשגרה המלאה לשמר גם את האינטימיות שהייתה בתוך הבית. חשוב לדאוג להמשך הפינוקים הקטנים הגורמים לנו לחייך חיוך משוך על הפנים במשך היום, לצלצל מידי פעם רק כדי לשאול לשלום, להמשיך ולחזק את השיחות שהיו, לא לוותר על זמן הזוגי האיכותי לבד.