איך הכרת את הרב דרוקמן?
"את מורנו הרב דרוקמן זכיתי להכיר מקרוב בעת שנתבקשתי לשמש כמזכ"ל תנועת בני עקיבא כשחזרתי משליחות בני עקיבא העולמית בארצות הברית. עד אז הכרתי את הרב דרך שיעורים ושיחות ששמענו ממנו אבל ההיכרות מקרוב קרתה בעת שנכנסתי לתפקידי כמזכ"ל התנועה. בזמן קצר ביותר התאהבתי בסגנונו, באהבתו לתורה, לחינוך ולנוער, ולתחושה שניתנה לי שהבית פתוח, שהדלת פתוחה, ויותר מזה – לב פתוח לכל סוגיה אישית, חינוכית גדולה או קטנה. באופן עמוק ומשמעותי יותר בעת סיום תפקידי כמזכ"ל בני עקיבא הייתי צריך להכריע בצומת של המשך הפעילות הציבורית, אז אני זוכר שנצרכתי להכריע האם להצטרף ללשכת מנכ"ל משרד החינוך או ללכת ללמוד במחזור הרביעי של בית ספר מנדל למדיניות ציבורית".
גלט קיבל את הכרעתו של הרב דרוקמן: "לדחות את שתי האפשרויות הללו ולעשות מהפך וסדר ברשת ישבות ואולפנות בני עקיבא, והשאר היסטוריה. 25 של עבודה צמודה באופן יומיומי עם הרב, להרחיב, להעמיק ולחזק את עולם החינוך של הישיבות והאולפנות עד יום זה".
בימים אלה שהשיח קצת לא נעים וקשה, מה אפשר לקחת מהרב?
"המרכיב המשמעותי שקיבלנו מהרב דרוקמן, שבא מתוך אהבת ישראל עצומה, היא שהמכנה המשותף של כל חלקי עם ישראל רב עשרת מונים על המפריד. לכן גם ביחס לחילוקי דעות בתוך חלקי העם וגם בתוך חלקי הציונות הדתית המכנה המשותף רב כל כך. ההבנה הזו יצרה אצל הרב מציאות, הוא היה מחובר כל כך לכל חלקי העם על גווניו, דעותיו ומנעדיו. כולם ראו בו כתובת להתייעצות ולשיח מתוך אהבת ישראל ומתוך מכנה משותף גדול.
״אהבתו של הרב דרוקמן למדינת ישראל, ההבנה שמדובר בנס גדול שקרה לנו בדור הזה, ההבנה בהצלה האישית של הרב דרוקמן כפליט שואה וזכה לראות את ראשית צמיחת גאולתנו. הוא בחר לא להתעלם מהמחלוקות הבעיות והקשיים אבל להישאר בפרופורציות אל מול התקווה הגדול וההישגים העצומים. גם כשראה נסיגות ומורדות בדרך, הוא דאג לחדד ולהראות את התמונה הגדולה. לעיני הרב עמד תמיד הצורך לראות מאין באנו ולאן אנו הולכים״.