שאלה:
מה ההבדל בין סול מהולנד לסול מסין?
תשובה:
• נסיכת הנילוס: בדג נסיכת הנילוס שמיוצר בקניה, אוגנדה או טנזניה אין חשש תולעים. יש לוודא לאחר ההפשרה שעור הדג מחובר לבשר.
• זהבון: דג זהבון איננו משווק בחנויות בהשגחת הבד"ץ. בבשר הזהבון יש נגיעות גבוהה של תולעי אניסקיס.
• קרפיון: קרפיון מצוי גדל בדרך כלל בבריכות בישראל או בכינרת. בקרפיון יש נגיעות גבוהה של תולעי אורגלוס או לרניאה בעור הדג, בזנב או בראש.
• טונה: בדגי טונה טריים ושלמים יש חשש להימצאות של נמטודה בחלל הבטן ובדפנות הבטן.
• לוקוס: דגי לוקוס שמיוצרים בארגנטינה ומגיעים לשיראל במצב קפוא לא משווקים בחנויות בד""ץ העדה החרדית בשל נגיעות גבוהה של תולעים.
• לוקוס: בדגי לוקוס מצוננים שמקורם בדיג מקומי בתורכיה ויוון יש לעיתים תולעים בחלל הבטן והפה. יש לנקות ולשטוף את חלל הבטן לפני הבישול.
• סול: בדגי סול (פוטית) שמיוצרים בהולנד יש לעיתים נדירות נגיעות של תולעי אניסקיס בבשר הדג וכן נגיעות של כינה חיצונית על העור. דגי סול שמשווקים בחנויות הבד"ץ הם ללא חשש תולעים.
• סול: בדגי סול (פוטית) שמיוצרים בסין יש נגיעות גבוהה של תולעי אניסקיס בבשר הדג, והם אינם משוקים בחנויות שבהכשר בד"ץ העדה החרדית.