השבוע נכנסנו לחודש ניסן, שעליו נאמר בחסידות "החודש הזה לכם ראש חודשים", כי החודש הזה הוא הראש לכל ההתחדשות.
בתחילה השנה הלועזית החלטתי, אחרי עשרות שנים של עבודה כשכיר – לצאת לעצמאות, ובעיקר ללכת עם הלב שלי ועם הייעוד שלי בחיים, שהוא להשתדל להיות צינור שמרצה ומעביר סדנאות בכל רחבי הארץ לכלל עם ישראל, ומנסה להדליק בכל אחד ואחת את האור שכבר קיים בו – להיות טוב ומשמעותי יותר לעצמו, למשפחתו, לקהילתו, לעם ואפילו לעולם.
ההתחדשות הזאת שלי הייתה מלווה במבחן אמונה לא פשוט. פתאום לא להיות תלוי בתלוש שמגיע בעשירי לחודש כבר מעל 30 שנה, תלוש שגרם לי לפעמים להיות גם קצת 'תלוש'. אלא להיות מחובר באופן ישיר לצינור השפע של בורא עולם.
אני מרגיש שהבחירה הזאת ללכת עם הייעוד שלי הייתה פשוט נפלאה, ואני מקבל לא מעט סימנים בדרך שבחרתי נכון. אני זוכר גם איפה הייתה הנקודה שבה החלטתי שזה הייעוד שלי בחיים.
לפני כעשר שנים הייתי במסע קבוצתי-רוחני לאוקראינה יחד עם אשתי. במהלך המסע, שהובל על ידי הרב מיכי יוספי, ביקרנו בגן סופיה שבאומן. בשלב מסוים עשינו שם התבודדות אישית, בהמשך ביצענו פעילות נוספת שבה כל אחד ישב עם מישהו נוסף, אני זכיתי לשבת עם הרב מיכי.
ושם ביער שבגן סופיה הוא שאל אותי "מה אתה הכי רוצה לעשות בחיים שלך? מה אתה מרגיש שהייעוד שלך בחיים?". עניתי לו "מבחינת העשייה אני רוצה להגביר את הנתינה שלי בעולם, ומבחינת העבודה אני רוצה להרצות על נתינה ועשייה ולעזור לאנשים לא לפספס את חייהם".
מאז התחלתי להרצות בקטנה ובמקביל לעבודות שלי. לפני שלושה חודשים קפצתי מהמטוס בלי מצנח, או אפשר לומר עם המצנח הכי גדול שקיים והוא האמונה המוחלטת בבורא.
האמת שכל האנשים רוצים בתוכם להתחבר לייעוד שלהם ולחיות לפיו. אבל ישנם רבים שלא יודעים מה הייעוד שלהם. רציתי לכתוב כמה מילים על איך מגלים מה הייעוד.
על מנת שנגלה מה הייעוד שלנו אנחנו צריכים לענות לעצמנו על השאלות הבאות:
א. מה הדברים שאנחנו ממש אוהבים לעשות? אני למשל אוהב מאוד לתת ולהרצות ולדבר בפני קהל.
ב. מה מושך את העיניים שלנו כשאנחנו הולכים ברחוב? כשאני הולך ברחוב קופצים לעיניים שלי אנשים שרגישים ושעושים טוב סביבם.
ג. מה היינו עושים בחינם? לדוגמה: אם אני מחר זוכה בלוטו ב-70 מיליון שקל, לא רק שאני לא מפסיק להרצות, אלא אני מכפיל פי כמה את כמות ההרצאות שלי ועושה אותן בחינם.
ד. על מה אנחנו אוהבים ללמוד? לדוגמה: כנראה שהייעוד של אשתי הוא בריאות טבעית, ייעוץ, הרצאות וסדנאות. לכן כל ספר שקשור לנושא מעניין אותה יותר מכל דבר אחר, ובכל שנה היא לומדת תחום אחר שקשור לנושא.
ה. מהם נושאי השיחה המועדפים עלינו? אם נבחן את נושאי השיחה שלנו נשים לב למשהו מעניין: למרות שחלק מהזמן אנחנו מדברים על אקטואליה או על דברים סתמיים, יש נושאים שאליהם אנחנו תמיד ננווט את השיחה, כי בהם אנחנו מבינים.
ו. מה אנחנו מתחרטים שלא עשינו? כמעט לכל אדם יש משהו שהיה צריך לעשות ובסוף לא נעשה. למרות שלא לכולם יש תשובה לשאלה הזאת, ראוי שנבחן אם יש משהו שתמיד רצינו לעשות, ולא עשינו בגלל מרוץ החיים שלא אפשר לנו ללכת עם הלב.
ז. מה נושא הקריאה שהכי מעניין אותנו? לדוגמה: אני קונה כל הזמן ספרים חדשים בנושא של עבודה על המידות, אמונה וביטחון, אושר, העצמה ונתינה. הינה: ׳היה הגיבור של חייך׳ – רובין שארמה, ׳שער הביטחון׳ – לפי פירושו של הרב יגאל כהן, ׳מועדון החמש בבוקר׳ – רובין שארמה, ׳באר המועדים׳ לכל אחד מהחגים – הרב בידרמן, ׳הרגלים אטומיים׳ – ג׳יימס קליר, ׳אין צריכים לברוח כלל ושיחת חברים׳ – הרב מיכי יוספי, ועוד ועוד ספרים, בעיקר קלאסיים של לימוד תורה.
ח. מה מצית את היצירתיות שלנו? יש דברים שמספיק שרק נחשוב לעשות אותם, כדי לגרום לנו להפוך להיות יצירתיים במיוחד. יכול להיות שמדובר בלדבר מול קהל, ואולי אפילו על לשרבט משהו על דף.
ט. מה קל לנו לעשות? שמעתי פעם בשיעור שכתוב בספרי האר"י שמה שקל לנו לעשות זה הייעוד שלנו בעולם ומה שקשה לנו זה התיקון שלנו.
מאחל לכולנו להיות משמעותיים בעולם ולעשות את השליחות והייעוד שאליה נשלחה נשמתנו לעולם הזה. ■