טקס החניכה שלי כמבקר מסעדות רשמי הגיע מהר מהצפוי. בצהרי יום בהיר (יחסית) קיבלתי הודעה שאני מוזמן, יחד עם עוד עשרות עיתונאים ואנשי תקשורת, להשקת סניף חדש של מסעדת שף בשרית ותיקה בהר חוצבים, הלא היא ׳אנטריקוט׳. ההודעה הועברה לרעייתי, שכמובן אישרה את השתתפותה בשמחה. וכך מצאנו את עצמנו ארבע שעות מאוחר יותר, בלובי מלא באנשים, ביינות ובטעימות, בלב הר חוצבים, בהשקה ברמה גבוהה מאוד.
כיוון שיש אוטובוס שעובר באזור, אני לא אגיד שההגעה למקום מחייבת רכב, אך בכל זאת ראוי להוסיף שמומלץ. חניות יש בלי די בכל סביבת המסעדה. המקום זה עתה סיים את שלבי הבנייה, מה שמביא למתארחים בה לובי כניסה רחב ידיים, אולם סועדים גדול, חדר נוסף לאורחים VIP, ועוד חלל רחב שבשעת השקת האירוע שימש כמקום חלוקת האוכל. ממה שהבנתי החלל הזה עשוי לשמש כמתחם אירועים. העיצוב ׳אירופאי׳, כך אומרים בעלי המקום – שילוב של עץ קלאסי מוזהב עם נגיעות טורקיז עדין. התאורה מדויקת, נעימה ומרגיעה, פרי ידיה של מעצבת העל, אפרת שמש.
עם כניסתנו פנימה דאגו בעלי המקום שתלווה אותנו מוזיקה נעימה תוצרת חליל צד שדאג לרווחת אוזנינו לאורך כל הערב והפיק בטוב טעם צלילים מרחיבי לב. אירוע ההשקה התחלק לשני חלקים; בחלק הראשון התיישבנו במתחם הלובי, ובינינו הסתובבו מלצרים חביבים וחילקו טעימות ויין. בין מנות הטעימות הוגשו לנו פרוסת אסאדו עם שקדים ונגיעות טחינה, וברוסקטה אפויה היטב שעל גביה כבד קצוץ. אישית, עקב קרבתי המשפחתית לחצילים, נשביתי באהבתו של החציל המגולגל בקרם כבד. יתרה מזאת, הסתובבו בינינו מגישי יינות, וזכינו ליהנות מיינות ערבים לחיך מהשורה הראשונה. במקביל לטעימות התקיים החלק הדתי של האירוע והוא כלל תפילת ערבית, ומייד לאחריה קביעת מזוזה על ידי הרב הראשי לירושלים, הראשון לציון הרב שלמה משה עמאר. אעיר רק כי החלק הראשון ארך זמן רב מהנדרש לו לטעמי.
החלק השני של האירוע היה הארוחה עצמה. וכך היה – התאספנו כל המוזמנים באולם המסעדה, שם המתינו עמדות שף עם אוכל מסוגים שונים. באי המסעדה יוכלו ליהנות מהאוכל שטעמנו; בדוכן אחד מצאנו לחמים טריים מקמחים שונים, עשירים בתוספות ועשויים בצורות מגוונות. בדוכן נוסף נפרש בפנינו שולחן סלטים גדול, הכולל: מטבוחה, סלט שרי, סלט גזר, סלט אגסים במיונז ועוד, אותם ניתן יהיה למצוא בתפריט המסעדה. בעמדה אחרת מצאתי לי את המנוחה והנחלה – מנת הקוסקוס עם מרק מיועד שכלל חתיכות בשר, גרגירי חומוס ושאר ירקות. בשולחן זה נפרשו לעינינו גם ירקות צלויים בשיטת ׳אנטי-פסטי׳ צבעוני. בעוד אני מסתפק בכך, זוגתי היקרה בחרה להמשיך הלאה לעבר הבשרים הכבדים, היא חזרה משם עם צלחת טעימה ומפנקת ובה שיפודי קבב לצד נקניקיות מרגז, חתיכות אסאדו בשרני רווי שומן שנחתך לנגד עיניה מתוך נתח גדול הכולל את עצמות הפרה, שומניה ובשרה, וגולת הכותרת – צלעות כבש שעברו תחת בישולם הקפדני של השפים. ראוי גם להוסיף, כיאה למסעדה שחורטת על דגלה את הקרניבוריות – הבעלים הכינו את עצמם לאכילת בשר בכמויות גדולות.
יצא לי בעבר למצוא את עצמי במסעדות בשר שמפטמות את הבאים בפחמימות ריקות על מנת שיבואו שבעים לחלוקת הבשר – מה שאין כן במסעדת ׳אנטריקוט׳ המשובחת.
האירוע הזה הוא הוכחה עבורי שאפשר גם אפשר לאכול במסעדה בשרית בכשרות של הבד״ץ העדה החרדית, ולקבל תמורה ראויה של בשרים טעימים ומגוונים ללא שום פחת.
לסיכום: אירוע השקה ברמה גבוהה שבוודאי מעיד על מקום עם איכות גבוהה של אוכל, וחוויה נעימה לכל סועדת וסועד שנפשם חשקה בבשר.