שאלה:
מה צריך לשים לב בשתיית שייק פירות?
תשובה:
הקיץ הגיע ואיתו החום והרצון להתקרר מעט. כיף לשתות משקאות קרים לאכול גלידה ולשתות שיק פירות. ברור שאכילת גלידה ושתיית מיצים מפירות טבעיים מומלצת כבריאה יותר מנשנושי עוגות. אולם יש לדעת שבשעה שאנו קוצצים פירות לגלידה או למיץ, לפעמים נשארים חרקים.
במפעלים לא מסננים את המיצים סינון דק כי רוצים שיורגש הפולפה הבשרני של הפרי וכך גם בשיקים ובגלידות שמכילים פירות. המפעלים רוצים שנרגיש את הפרי, ולכן הפרי רק נקצץ ולא הופך לנוזל שסונן. גם כאשר מכינים שיק מפירות בבית, מובן שמעדיפים שהפרי יורגש. אם נקצוץ את הפרי דק כדי שלא יישארו חרקים – נבטל את האיסור בידיים, דבר זה אסור באכילה.
לכן לכתחילה יש להשתמש בפירות שלא מוחזקים כנגועים בחרקים או שגודלו בגידול מיוחד למניעת חרקים או עברו טיפול למניעתם. וכמובן צריך לבדוק את כשרות חומרי הגלם.