לכולנו יש חשבון בנק אחד לפחות. לכולנו ידוע וברור כי לניהול חשבון בנק יש מספר הנחיות יסוד :
נתחיל ב”סור מרע”:
– אסור שיהיה אוברדראפט .
– יש ריבית שלילית.
נמשיך ב”עשה טוב”
– ככל שתפקיד בחשבון יותר כסף, כך תרוויח יותר.
– יש ריבית חיובית.
חשבון רגשי פועל באותה בצורה אך עם כמה שינויים חשובים:
1. את הרווח או את ההפסד מרגישים מיד – ביחסים שבין בני זוג, ההרגשה של רווח או הפסד רגשי באה לידי ביטוי ברגשות שונים: אהבה, תשוקה, רצון להיות יחד. או לחילופין תסכול, ריחוק, בדידות. אבל הכי חשוב זה שהרגשות באות מיד. התוצאה של מעשינו או אי מעשינו הזוגיים היא מיידית!!!
2. ריביות גבוהות מאוד – בשונה מהבנק שבו הריביות לרווח הן בד”כ נמוכות והריביות על האוברדראפט גבוהות, בחשבון הרגשי הריביות תמיד גבוהות מאוד. אומר המדרש בשיר השירים רבה (ה’, ב’): “פיתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפיתחו של אולם”. ידוע שאמירה, מתנה או פעולה אחת קטנה יכולה להגדיל את החשבון הרגשי בצורה משמעותית ביותר וכן להיפך. צעד קטן לאדם, צעד ענקי לזוגיות.
3. הכול נכנס – בשונה מחשבון בנק שרק כסף מקבל בו ביטוי ממשי, בחשבון הרגשי כל דבר, אבל כל דבר נכנס. הנהון, קריצה, מילה, חיוך או דמעה נחשבים ומשפיעים על החשבון.
4. לא בא מעצמו – אין בחשבון הרגשי ניסים כמו זכיה בלוטו או מתנה של צ’ק מכובד או קבלת ירושה וכדומה. החשבון הרגשי מחייב עבודה אישית וזוגית, יציבה, קבועה, מתמשכת ואינסופית. רק כך החשבון יכול להמשיך להתמלא .
5. מסלולי השקעה – כמו בחשבון הבנק גם בחשבון הרגשי מסלולי השקעה שונים:
– מסלול זמן איכות
– מסלול מחמאות ופירגון הדדי
– מסלול מתנות קטנות
– מסלול איכפתיות
– מסלול יציאה פעם בשבוע
לכל מסלול עלות משלו והשקעה משלה. כל זוג חייב לבחור את המסלול המתאים לו. ניתן לבחור בכמה מסלולים בו זמנית. כדאי ורצוי לבדוק את כל המסלולים.
6. מנהלי הבנק – בשונה מחשבון בנק רגיל שבו אתם בעלי החשבון אך לא מנהלי הבנק, בחשבון הרגשי אתם לא רק מנהלי החשבון אלא גם מנהלי הבנק והבעלים. אתם ורק אתם אחראיים לכל מהלך ולכל תוצאה של הבנק האישי-רגשי שלכם. ביכולתכם להשקיע, לתמרץ, לתעדף, לתגמל את השותפים שלכם בבנק (בן/בת הזוג). הכול תלוי רק בכם!!!
תשקיעו בחשבון הבנק הרגשי שלכם. תרוויחו מזה בגדול.