שאלה:
אפשר לקבל טיפים לגבי כשרות של סופגניות?
תשובה:
קמח: "אנו מעוררים גם את המהדרים האופים בביתם, שיזהרו מאוד לנפות את הקמח רק סמוך ללישה או לשמור את הקמח במקרר", הבהיר ידידי המשגיח. בנוסף, לכתחילה, יש להשתמש בנפה של 70 מש. כמו כן, ניתן לרכוש קמחים בתהליך ובפיקוח מיוחדים מחשש תולעים, באריזת ואקום .
ריבה: הריבות בהכשר בד"ץ העדה החרדית נקיות מחשש ערלה. "יש לשים לב", התריע ידידי, "משום שבשוק מופצות ריבות בתוויות של בתי חרושת מקומיים שלמעשה הן מיובאות מחוץ לארץ והן מכילות ג'לטין וכדומה בחששות איסור".
ידידי הוסיף עוד שתי נקודות הנוגעות לסופגניות קנויות, שעליהן כדאי לשים לב. הנקודה הראשונה נוגעת לבישול עכו"ם. "לאלה ההולכים לאור פסקי מרן הבית יוסף חשוב לדעת שבמאפיות, מגדניות, מסעדות וקייטרינג שבהכשר בד"ץ העדה החרדית, גם הבישולים והטיגון נעשה על ידי יהודים שומרי תורה ומצוות", הוא אמר. "פעולות כמו הפעלת התנורים והפעלת המטגן נעשות כולן על ידי יהודים שומרי תורה ומצוות. הדבר נכון בכל סוגי המאפים והעוגות וגם במוצרים כמו סופגניות".
בנוסף, חשוב לדעת שניתן להבחין בין סוגי סופגניות, הפרווה והחלבי, על ידי בדיקה פשוטה. אחת הדרישות של ההכשר היא שבסופגניות הריבה תהיה חייבת להציץ מלמעלה וניתן יהיה להבחין בקלות אם מדובר בסופגניה פרווה או חלבית. אז תאכלו ותיהנו ואל תשכחו לדאוג גם לבריאות ולא להגזים עם כמות הסופגניות שאתם אוכלים