שאלה:
מה צריך להקפיד לגבי צימוקים?
תשובה:
יש להשרות את הפרי בכלי שקוף בתוך מים חמים (פחות מיד סולדת בו כדי לא להרוס את הפרי).
להשרות בכל פעם כמות לא גדולה של צימוקים כדי שיהיה אפשר להסתכל ביניהם אח"כ. לשפשף את הכלי בין הידיים כדי שכל הצימוקים יתפרדו אלו מאלו, ולחכות שלוש דקות.
להסתכל במים כדי לראות האם יש חרקים הצפים על גבי המים. אחר כך להרים את הכלי ולהביט גם בחלק התחתון כדי לראות האם חרקים שקעו אל תחתית הכלי.
אם נמצאו חרקים, בכושרות ממליצים מאד לא להשתמש בצימוקים.
בשזיפים העבודה הייתה הרבה יותר פשוטה, מאחר שלעיתים רחוקות הם נגועים. יש לפתוח שלושה מתוך החבילה ולבודקם.
הקפדת הבד"ץ: הצימוקים הארוזים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית נבדקים מדגמית, ורק משלוחים שנמצאו נקיים מאושרים לאריזה, מהסיבה הזו איננו מאשרים בדרך כלל תוצרת מקומית עקב נגיעות גבוהה. בכל מקרה, את הצימוקים ראוי לבדוק לפני השימוש באמצעות השריה במים חמים למשך רבע שעה. במהלך ההשריה יש לערבב את הצימוקים עם כף כדי לבדוק האם החרקים צפים במים. אם נמצאו חרקים בצימוקים אין להשתמש בהם כלל.