גורמהדרין

לבבות פתוחים: לה קאסה

גלעד גולדברג

את זה שהעולם הולך ונעשה חברתי יותר ויותר, כולם כבר יודעים. ב׳וויז׳ אנחנו משתפים אחד את השני היכן יש פקק, ובחנויות יד שנייה כמו ׳הבית של אביה׳ אנחנו חולקים אחד עם השני את הבגדים שאנחנו כבר לא זקוקים להם. ב׳לה קאסה׳, החליטו נתלי ובעלה, השף חיים חיון, לקחת את הנושא החברתי צעד אחד נוסף ולפתוח מסעדה חברתית לתפארת.
כבשטף היום-יום יציאה למסעדה היא לא עניין של מה בכך. כדי לצאת צריך להקדיש זמן, ולהקצות מראש נתח מהארנק. המבלים חוסכים לעצמם את עמל הכנת האוכל, הכולל גם את ניקיון הכלים, אך לעיתים היציאה יכולה להיות טרחה גדולה יותר.
אך אם כבר יוצאים אל עבר הלא נודע, ישנו מקום קסום בלב הסוהו של מרכז העיר ירושלים, שבחר להוסיף על החוויה עוד נדבך מעניין - הקייטרינג החברתי. אם אתם מתכננים דייט זוגי בתוככי השגרה השוטפת, או סתם ערב שקט - לא בטוח ששם תספקו את צרכיכם. אך אם נפשכם משתוקקת לפגוש נשמות חדשות, אם חפצתם לפרוץ את הגבולות החברתיים שבהם שהיתם עד היום - ב׳לה קאסה׳ מחכה לכם חוויה בדיוק לטעמכם.
ידוע שהדרך ללבבות האנשים היא הארוחה הנפלאה. אז איך זה עובד? ב׳לה קאסה׳ יש אירועים פתוחים לקהל או אירועים מוזמנים עד 120 סועדים בקיץ. איך עושים את זה - פשוט מתקשרים וקובעים תאריך שבו ייפתח עבורכם המקום לאירוע בלתי נשכח. באירועים פתוחים לקהל, נרשמים במהירות כדי שלא יאזלו המקומות. המחיר נקבע מראש.
כדי ליהנות מהסלטים או מהבשרים הממלאים את השולחן גדול הממד, יבקשו הסועדים אחד מהשני שיעבירו להם את הצלחת המרכזית, וזו תהיה יריית הפתיחה של ידידות אמיצה. בהמשך, כשיגיעו הבשרים, האווירה תתחמם. אם יזכו הסועדים להתארח, כמונו, ביום שבו מופיע כוכב טיקטוק, גיל אשר, בהופעה אקוסטית - כבר ייצאו כולם כקבוצה מגובשת ומלוכדת. אין כמו אוכל טוב כדי לחבר בין לבבות.
אז נרשמנו ובאנו. אנחנו נכנסים למסעדה המעוצבת בסגנון רטרו דרום אמריקאי, חם ונעים, שולחנות ערוכים היטב מקצה לקצה. צוות המלצרים הירושלמי מקצועי ומנומס ברמה גבוהה. המקום מתמחה בבשרים דרום אמריקאיים – כמו בעליו... חגיגה לחובבי הז׳אנר. התפריט גם הוא מסוגנן באווירת נעימה, ומייצר תחושה של הפתעה קולינארית ייחודית.
תחילה התמוגגנו על מבחר הסלטים האנינים עשויים ביד אוהבת - גוואקמלי, טאבולה, סלט בטטה מתקתק ועוד - מורגש כי הסלטים הוכנו ממש עכשיו, על המקום, טריים, מיוחדים ומצוינים. גם החומוס מוכן כאן במטבח ועל כן גם לו יש טעם ביתי. מגיע בצלוחיות קטנות ומעליו נתחי לשון בקר שנקרא בלשון השף ׳נתח בהפתעה׳. בצידו תמרים חיים ממולאים בקבבונים. בנוסף, עם המנות הראשונות מוגש קרפצ׳יו עגל, טעים מאוד, מקצועי, מתובל בטוב טעם ובצורה אסטטית מאוד.
לא כדאי שתשבעו מהסלטים, כי השוס ב׳לה קאסה׳ הוא הבשר המוגש במנה העיקרית: ׳עופות שיכורים׳, ׳ספיי ריבס טלה׳, ׳אסאדו על עצם׳ ו׳סינטה נימוחה בפה׳ - כל אלה עושים את המנה העיקרית לבלתי נשכחת. הבשרים יוצאים הישר מהאש אל שולחננו, ואנחנו מתענגים על כל ביס ומתחברים בתשבחות לסובבים אותנו. כמובן אסור לשכוח את הפרנות, לחמי המחמצת והפיתות החמות ועוד שלל הפתעות, נשתדל שלא את כולם נספר - על מנת שתיהנו לבקר ב׳לה קאסה׳ בעצמכם...
המטבח, ראוי לציון, פתוח למסעדה, כך שניתן לראות את השף בפעולה, וזו אטרקציה בפני עצמה. ככלל, האווירה ב׳לה קאסה׳ אינטימית ומשפחתית מאוד. תוכלו לשוחח עם השף שלעיתים גם מגיש את הבשר לשולחנות על בוצ׳רים מעץ כבד. הכול מוגש מכל הלב, נותן הרגשה שאתם אורחים בביתו הפתוח.
המנות האחרונות: טראפלס שוקולד מריר ומיני מגדנות, משאירות טעם של עוד.
לסיכום: על היצירתיות של הקונספט ׳לה קאסה׳ כבר מקבלים אצלנו 10 נקודות. אבל אחרי שגם טעמנו - מבחינתנו הם מקבלים 11!

את זה שהעולם הולך ונעשה חברתי יותר ויותר, כולם כבר יודעים. ב׳וויז׳ אנחנו משתפים אחד את השני היכן יש פקק, ובחנויות יד שנייה כמו ׳הבית של אביה׳ אנחנו חולקים אחד עם השני את הבגדים שאנחנו כבר לא זקוקים להם. ב׳לה קאסה׳, החליטו נתלי ובעלה, השף חיים חיון, לקחת את הנושא החברתי צעד אחד נוסף ולפתוח מסעדה חברתית לתפארת.
כבשטף היום-יום יציאה למסעדה היא לא עניין של מה בכך. כדי לצאת צריך להקדיש זמן, ולהקצות מראש נתח מהארנק. המבלים חוסכים לעצמם את עמל הכנת האוכל, הכולל גם את ניקיון הכלים, אך לעיתים היציאה יכולה להיות טרחה גדולה יותר.
אך אם כבר יוצאים אל עבר הלא נודע, ישנו מקום קסום בלב הסוהו של מרכז העיר ירושלים, שבחר להוסיף על החוויה עוד נדבך מעניין - הקייטרינג החברתי. אם אתם מתכננים דייט זוגי בתוככי השגרה השוטפת, או סתם ערב שקט - לא בטוח ששם תספקו את צרכיכם. אך אם נפשכם משתוקקת לפגוש נשמות חדשות, אם חפצתם לפרוץ את הגבולות החברתיים שבהם שהיתם עד היום - ב׳לה קאסה׳ מחכה לכם חוויה בדיוק לטעמכם.
ידוע שהדרך ללבבות האנשים היא הארוחה הנפלאה. אז איך זה עובד? ב׳לה קאסה׳ יש אירועים פתוחים לקהל או אירועים מוזמנים עד 120 סועדים בקיץ. איך עושים את זה - פשוט מתקשרים וקובעים תאריך שבו ייפתח עבורכם המקום לאירוע בלתי נשכח. באירועים פתוחים לקהל, נרשמים במהירות כדי שלא יאזלו המקומות. המחיר נקבע מראש.
כדי ליהנות מהסלטים או מהבשרים הממלאים את השולחן גדול הממד, יבקשו הסועדים אחד מהשני שיעבירו להם את הצלחת המרכזית, וזו תהיה יריית הפתיחה של ידידות אמיצה. בהמשך, כשיגיעו הבשרים, האווירה תתחמם. אם יזכו הסועדים להתארח, כמונו, ביום שבו מופיע כוכב טיקטוק, גיל אשר, בהופעה אקוסטית - כבר ייצאו כולם כקבוצה מגובשת ומלוכדת. אין כמו אוכל טוב כדי לחבר בין לבבות.
אז נרשמנו ובאנו. אנחנו נכנסים למסעדה המעוצבת בסגנון רטרו דרום אמריקאי, חם ונעים, שולחנות ערוכים היטב מקצה לקצה. צוות המלצרים הירושלמי מקצועי ומנומס ברמה גבוהה. המקום מתמחה בבשרים דרום אמריקאיים – כמו בעליו... חגיגה לחובבי הז׳אנר. התפריט גם הוא מסוגנן באווירת נעימה, ומייצר תחושה של הפתעה קולינארית ייחודית.
תחילה התמוגגנו על מבחר הסלטים האנינים עשויים ביד אוהבת - גוואקמלי, טאבולה, סלט בטטה מתקתק ועוד - מורגש כי הסלטים הוכנו ממש עכשיו, על המקום, טריים, מיוחדים ומצוינים. גם החומוס מוכן כאן במטבח ועל כן גם לו יש טעם ביתי. מגיע בצלוחיות קטנות ומעליו נתחי לשון בקר שנקרא בלשון השף ׳נתח בהפתעה׳. בצידו תמרים חיים ממולאים בקבבונים. בנוסף, עם המנות הראשונות מוגש קרפצ׳יו עגל, טעים מאוד, מקצועי, מתובל בטוב טעם ובצורה אסטטית מאוד.
לא כדאי שתשבעו מהסלטים, כי השוס ב׳לה קאסה׳ הוא הבשר המוגש במנה העיקרית: ׳עופות שיכורים׳, ׳ספיי ריבס טלה׳, ׳אסאדו על עצם׳ ו׳סינטה נימוחה בפה׳ - כל אלה עושים את המנה העיקרית לבלתי נשכחת. הבשרים יוצאים הישר מהאש אל שולחננו, ואנחנו מתענגים על כל ביס ומתחברים בתשבחות לסובבים אותנו. כמובן אסור לשכוח את הפרנות, לחמי המחמצת והפיתות החמות ועוד שלל הפתעות, נשתדל שלא את כולם נספר - על מנת שתיהנו לבקר ב׳לה קאסה׳ בעצמכם...
המטבח, ראוי לציון, פתוח למסעדה, כך שניתן לראות את השף בפעולה, וזו אטרקציה בפני עצמה. ככלל, האווירה ב׳לה קאסה׳ אינטימית ומשפחתית מאוד. תוכלו לשוחח עם השף שלעיתים גם מגיש את הבשר לשולחנות על בוצ׳רים מעץ כבד. הכול מוגש מכל הלב, נותן הרגשה שאתם אורחים בביתו הפתוח.
המנות האחרונות: טראפלס שוקולד מריר ומיני מגדנות, משאירות טעם של עוד.
לסיכום: על היצירתיות של הקונספט ׳לה קאסה׳ כבר מקבלים אצלנו 10 נקודות. אבל אחרי שגם טעמנו - מבחינתנו הם מקבלים 11!

גלעד גולדברג

לכבוד יום הולדתה של רעייתי, המדור משריין לנו מקום ב׳החממה׳ שבכפר עציון. עם הגעתנו אנחנו נכנסים בשערי הקיבוץ ופונים שמאלה אל המרכז המסחרי המתפתח. זהו יום שישי חורפי, אך החממה כשמה כן היא, מחוממת היטב. בשיחתנו עם שלווה – שנתפלל כולנו עבורה ללידה קלה, שעובדת במקום כשבע שנים, היא מספרת לנו על התרחבות המקום שהחל בכשליש מגודלו. היום הנכנסים יוכלו לראות מקום רחב ידיים, מרווח, מעוצב מדהים ועטוף מכל הכיוונים באוהל השומר על חום עבור לקוחות המסעדה. העציצים מרווים את האווירה החמימה, ונותנים הרגשה נושמת למתחם כולו.
רוני המלצרית החמודה מגישה לנו תפריט מעוצב במודרניות עם גאגים חמודים במיוחד, ובו בין המנות שתוכלו למצוא במקומות אחרים כמו פסטה או סלט עם גבינת חלומי, מתחבאות גם כמה מנות שטרם נצפו כמותן. ההפתעה הראשונה מגיעה דווקא בתפריט השתייה החמה – משקה אלפחורס. המשקה עשוי מתמצית ריבת חלב מהולה בחלב חם, שעל גביה קצפת ועוגיית אלפחורס שלמה. ייתכן וחשבתם עד כה כי עוגיית אלפחורס היא היא השלמות בעצמה, אך לאחר שתטעמו מהמשקה תצטרכו לחשוב על העניין שוב. ילדת היומולדת ליקקה אצבעות בהנאה.
הרעב מתחיל לכרסם אז אנחנו מודיעים לרוני שהיא יכולה לפתוח את דלתות שערי המטבח בפנינו. ראשונה מגיעה ה׳קרוק מדאם׳. זו מנה יחידה מסוגה, בבסיסה שתי פרוסות מרובעות של לחם כפרי טרי, וביניהן – שלל גבינות עשויות טוסט. על גביהן, במקור, נחות להן שתי ביצים עלומות, אך חגיגות יום ההולדת הן, כאמור, של אשתי ההרה, ואוכל נא – לא בא בחשבון. המרנו את הביצים בביצת עין מוכנה היטב. מעל כל העושר הזה בזק הטבח בנדיבות רבה רוטב אלפרדו מושלם, והוא גרם לחיך להתענג מכל ביס. כמה מיוחדת, כך מפנקת.
יחד עם שקשוקת החצילים (נו בסדר, גם מנה קלאסית אחת, ליתר ביטחון) – מגיעה גם חלה חמודה שמזכירה לנו, כמאמר המשורר, ש – "עוד מעט תרד עלינו שבת המלכה". זאת בנוסף לסלט בטטה ענק, ובו חסה טרייה משתובבת לצד בצל סגול טרי, וביניהם נחות עגבניות שרי ומלפפונים רעננים, פטריות מוקפצות ואגוזי מלך קלויים עדין, בינות לגבינה בולגרית מגורדת, בטטה מטוגנת בצ׳ילי מתוק ועוד תלתלי בטטה שיתר מזאת שהם מצטלמים יפה – הם גם מתוקים, פריכים וטעימים כמו צ׳יפס חם. השם ׳סלט׳ אולי עשוי להטעות את מי מבינינו שמצפים לקבל מאכל בריא כשיזמינו דבר כזה, אך מי שמוכן לקבל גם תענוג שאיננו בריא – זה המקום.
מבלי ששמנו לב קפצו לשולחננו זוג חצאים של פיתה מטוגנת ממולאת גבינות רבות בנוסח ׳עראייס׳. על הרעיון הקריאייטיבי ב׳חממה׳ קיבלו מאיתנו אוטומטית שתי נקודות. הביצוע קצת מורכב, כיוון שבהשראת ה׳עראייס׳ הבשרי, הציפייה היא לקבל מוצר מלוח. אך נראה שהגבינות המלוחות פחות מתאימות לקונספט. לא-לוקים הפתרונים. מכל מקום, "מתוקים הם סוג של נחמה׳", אמר פעם משורר אחר – אז אנחנו עוברים אליהם בשעטה: עוגת גבינה פריכה שנבלעה כמעט בביס אחד, ביס ששוויו 40 שקלים. עוגת שכבות של קצפת ופסיפלורה עם שוקולדים קטנים מפוזרים סביבה. דלישס.
את המחירים דירגנו בציון 7.5. אומנם לא הכי זול שפגשנו, אך המנות גדולות וממלאות ללא ספק. בימי שישי התפריט מותאם לעומס וליום הקצר, ועל כן התפריט מצומצם יותר, אך גם אם תגיעו בערב שבת לא תישארו רעבים. בהתחייבות. את התפריט, כמו גם עדכונים שוטפים, אפשר למצוא בדף הפייסבוק של החממה שמתופעל היטב. את חגיגות יום ההולדת ציינו עם זיקוקים ושירה של כל המלצרים שנכחו במקום.

אפשר חשבון?
כשר:
למהדרין רבנות גוש עציון.
יש גם חסרונות:
כבר לא תוכלו לקנות שם שתילים. הקשר עם המשתלה הופסק. 
אז מה לכתוב בוויז:
׳החממה׳ כפר עציון.
נגיש:
ועוד איך!
יש איפה לחנות:
חניות ברחבי המרכז המסחרי.
אם לא בא לי לצאת מהבית:
הזמנות דרכם בווטסאפ- 050-4011311
איך משיגים אותם:
02-623-04650
מתי לבוא:
א׳-ה׳ 9:00-22:00, ו׳ 8:30-12:30.

עוד במדור זה

בר המשכן, שילה

בר המשכן, שילה

אנחנו מתחילים את החיים שלנו בתוך כיתות סגורות, שלא תמיד…
לחם וגבינה

לחם וגבינה

מסעדה חדשה עם עיצוב מרהיב, שירות אדיב, ויכולות קולינריות פנומנליות,…
משב – פוד טראקס

משב – פוד טראקס

זה לא סוד שבתוך כותבי המדור יש אחד שחובב במיוחד…
גשם של שלום

גשם של שלום

גם מי שלא גר ביהודה ושומרון יכול לחזק את ההתיישבות.…
אפילו הדגים במים רועדים

אפילו הדגים במים רועדים

אחר הקוראים האדוקים טען באוזניי לאחרונה: תן לנו תמונות. והרבה.…
מעבר להרים

מעבר להרים

אומנם מדור אוכל, אבל מותר לפעמים לגוון ולפתוח בדמיון מודרך…
מחליק בגרון

מחליק בגרון

לא בטוח שהקורא הממוצע יודע להעריך את סדר הגודל של…
ללקק את האצבעות

ללקק את האצבעות

עברו כבר כמה אלפי שנים מאז יצאנו ממצרים ומאז בכל…
דגים רבותיי, דגים

דגים רבותיי, דגים

אם תכתבו בגוגל חיפוש את המילים ׳מסעדת דגים׳, תמצאו בעיקר…
גורמה בבית מלון

גורמה בבית מלון

הכל יודעים שאוכל הוא כבר מזמן לא רק מזון. הסעודה…
בואו לבשל איתי

בואו לבשל איתי

בינינו, זה לא באמת אפשרי ללכת בכל שבוע למסעדה. זאת…
גורמהדרין - פינת חמד:

גורמהדרין - פינת חמד:

אם אתם מהאנשים שקנו כפכפי קרוקס אחרי שזה כבר היה…
חוגגים פסח בבן עמי

חוגגים פסח בבן עמי

אפתח בגילוי נאות: את מסעדת בן עמי אני מכיר מהקרביים…
'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

'גורמהדרין' – המומלצים שלנו

בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את…
בשורה בחלה: המבשר

בשורה בחלה: המבשר

במרכז המסחרי של אפרת דרום בילתי רבות בימי נערותי. אחרי…
שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

שחור-לבן וצבעוני: סולו קרנה

״כאן, ממש על הקרקע הזו״, כך על פי העמוד הראשון…