בוא האביב וחג הפסח עשו לנו חשק עז לרענן את המדור עם 'המומלצים של גורמהדרין'. תקופה ארוכה שערכנו עבורכם טיולים בכל הארץ והגיעה העת לסיכום שבו נעלה על נס את נבחרת המומלצים שלנו. הכינו את הפה שלכם לארבע לשונות של גאולה ועוד אחת – גרסת המסעדות, הרי הן לפניכם:
"וגברתי" – המעשנה של יואל
את הטור על מסעדת הבשרים המשובחת במישור אדומים שנקראת "המעשנה של יואל"- גם אם אתם שכחתם, הריר שבפה שלכם עוד זוכר. אם עוד לא ביקרתם שם, רק נזכיר כי מדובר במקום לקרניבורים שבאו לאכול בשרים איכותיים, וזה עבורם המקום המושלם. המקום מתאפיין באווירה חמה ובבשרים איכותיים. רק תשימו לב שלא הכל כשר למהדרין.
הכי מומלץ? פלטת המעושנים.
"וצליתי" – אנטריקוט
אחרי הכניסה בגרסה המחודשת של מסעדת אנטריקוט הוותיקה בהר חוצבים בירושלים תוכלו בפה מלא לומר כי מדובר במסעדה מכובדת ומרהיבה. אם תרצו ללכת לארוחת צהריים מפנקת או לערב של בילוי רציני, זה המקום. המסעדה מרווחת ומעוצבת יפה, מסוגלת להכיל כמויות גדולות של אנשים, ומתאימה גם לאירועים. האוכל עצמו, נראה כאילו אין צורך לציין- ערב לחך.
הכי מומלץ? כבדים.
"והתבשרתי" – סולו קרנה
מסעדת סולו קרנה, או בעברית – רק בשר, היא מקום צבעוני ונעים בלב בני ברק. מכילה בתוכה שפע של מנות וצבעים וסגנונות – שמתאימים מאוד לשף המיוחד שמלהטט במקום לנגד עיני הסועדים המשתאים. ריבות מכל מיני סוגים, לצד בשרים בשפע ולחמים מיוחדים, אלה רק קצה המזלג של מה שתמצאו שם. או כמו שסיכמנו: בגבול הטעם הטוב שבין מסעדת שף רשמית, לבין מסעדה נעימה עבור עם ישראל היפה.
הכי מומלץ? פלטת ציור.
"ושילבתי" – בית קפה שלווה
לצאת מהתבניות שהחיים הכתיבו לנו, זו היציאת מצרים הגדולה ביותר שניתן לבקש. ובבית קפה שלווה דואגים יום אחרי יום להוציא אנשים מהתבניות שהחיים הכתיבו להם. איך אתם שואלים את עצמכם? עם שילוב של בעלי צרכים מיוחדים בתפעול המסעדה. שלווה זו עמותה שעוסקת עם הלב, והמקום כמו שאומר הסלוגן דואג שתאכלו טוב ותעשו טוב.
הכי מומלץ? טאקו כרובית.
"ואכלתי" – אנטריקוטי
עמוק בתוך פתח תקווה ישנה מסעדה עם סיפור על משפחה, על אחווה, ועל הכוונת כוחות החיים למקומות טובים. במסעדה המסורתית תוכלו למצוא סלטים מעניינים, בשרים טובים וגם שואו לא קטן. לעיתים בערב יבוא נגן, ואולי תוכלו לשבת בחוץ, וגם רולטה מסתובבת עם מתנות לסועדים האוכלים היותר מ-500 שקלים לשולחן. פשוט כדאי.
הכי מומלץ? הפלוב. ■