בדרך לכותל

שעטנז בשוק הערבי

שבת קיצית באווירה ירושלמית קסומה. אני עולה מתפילת שבת מרגשת בכותל ובדרכי הביתה חולף על פני החנויות ההומות תיירים בשוק הערבי בשער יפו. הצבעים, הריחות וצעקות הרוכלים בשוק השוקק מפרים את השלווה ואת קדושת השבת בירושלים. לפתע באחת החנויות אני מבחין בדמות של יהודי, חב"דניק חביב, המזמין במאור פנים את עולי הרגל לקדש ולטעום דברי מזונות לכבוד שבת קודש. 

אנחנו מתיידדים מייד. הבחור מסביר לי שהחנות משמשת במהלך השבוע מעבדת בדיקת שעטנז לתושבי ירושלים העתיקה. כאן, בלב השוק הערבי, מתגלה קרן אור של אמונה, קדושה, שליחות ומסירות. פעמי משיח. מרגש כל כך שדווקא בשבת שאנו קוראים על כניסת בני ישראל לארץ ישראל ועל מסירות השבטים החלוצים בכיבוש הארץ אני מספר על גילוי של גאולת ירושלים והתנחלות בלבבות. 

שאלתי פעם את הרב צבי יהודה מדוע אנו לא זוכים לקבל את ארץ ישראל על מגש של כסף. מדוע אנו חייבים לעבור מסע של הקרבה, מסירות, הקזת דמים, מלחמות ושכול. הרב הביט בי בעיניו החכמות וענה: "דברים גדולים נקנים במסירות ובייסורים גדולים". ואני המשכתי לחשוב שדברים שבאים בקלות אין בהם אחיזה ואין להם ערך של קניין, ולכן הם אובדים בקלות. עם מוכן להילחם על מה שיקר לו ועל מה שחשוב לו. בדיוק כמו אותו יהודי חלוץ שמתנחל בחנותו הקטנה בשוק ההומה ברוכלים ערבים. כמו אברהם אבינו, שקנה את מערת המכפלה בממון רב, כמו החלוצים שעלו לגבעות הטרשים בסבסטיה, בחומש ובאלון מורה, כמו החיילים שתלו את דגל הדיו באילת.

אביה שלנו ז"ל היה חלוץ בנשמתו. הוא לא החמיץ הזדמנות למסור את נפשו. הוא חיזק את מתיישבי גוש קטיף וחומש במאבקם הצודק על ההיאחזות בארץ ישראל, הוא חטף מכות רצח במאבק נגד פינוי עמונה ועל גג בית הכנסת בכפר דרום, הוא העלה ציוד ומזון למאחז בחומש, נלחם להצלת כרם ענבי יין בגוש טלמונים מידי פורעים ומשחיתים ערבים. לזכרו נקרא הכרם העמוס בענבים מתוקים 'כרם אביה'. היישוב הנפלא שחברת בתי אמנה מקימה בלב הכרם נקרא כרם רעים.

ואי אפשר בלי לגעת בתקופת הבחירות המתלהטת: פרשת מטות רומזת לנו רמז ענקי שכדי לזכות בטוב הארץ וביישובה אנו צריכים לשמור על הפה שלנו ועל נקיות הדיבור והשיח.

הרב צבי יהודה חזר ושינן לנו: "איש את רעת רעהו על תחשבו בלבבכם!", והדגש הוא על 'בלבבכם'.

כדי לשמור את הלשון צריך קודם כול לנקות היטב את ליבנו מאנרגיות שליליות ולהתייחס לכל יהודי בכל לבבנו באהבה צרופה, ללא קיטוב או קנאה. זה דורש מודעות ותרגול על רטוב, וזה אפשרי.

שבת שלום. התנחלות ובחירות באהבה.

עוד במדור זה

בונים את בית המקדש השלישי

בונים את בית המקדש השלישי

01‭ ‬ שמחנו כימות עיניתנו חג‭ ‬ראשון‭ ‬של‭ ‬פסח‭ ‬שחל‭…
חירות 24/7 ‬

חירות 24/7 ‬

01‭ ‬ מחשבות טובות בשבת‭ ‬שלפני‭ ‬פסח‭ ‬אנחנו‭ ‬חוגגים‭ ‬בדרך‭…
יובל לעפרה

יובל לעפרה

01‭ ‬ חצי מיליון חלוצים שבת‭ ‬חורפית‭ ‬פקדה‭ ‬את‭ ‬ירושלים‭.…
חסד יסובבנו ‬

חסד יסובבנו ‬

01‭ ‬ מגש הכסף שהיה למשל בשבוע‭ ‬שעבר‭ ‬סיפרתי‭ ‬כאן‭…
לעשות נקמה בגויים

לעשות נקמה בגויים

01‭ ‬ ה- D.N.A של עמלק שבת‭ ‬פרשת‭ ‬זכור‭ ‬בכותל‭…
משנכנס אדר מרבין בשמחה בכותל

משנכנס אדר מרבין בשמחה בכותל

01‭ ‬ גשם של שמחה בשבת‭ ‬לפנות‭ ‬בוקר‭ ‬נפתחו‭ ‬ארובות‭…
ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם (פרשת תרומה)

ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם (פרשת תרומה)

01‭ ‬ הדור לא נופל רחוק מהתפוח בשבת‭ ‬פר׳‭ ‬משפטים‭…
וְצַרְתִּי אֶת־צֹרְרֶיךָ

וְצַרְתִּי אֶת־צֹרְרֶיךָ

01‭ ‬ מנשים באוהל תבורך שבת‭ ‬יתרו‭ ‬הייתה‭ ‬מוארת‭ ‬ולוותה‭…
שריד בית מקדשנו

שריד בית מקדשנו

01‭ ‬שירת הניצחון בשבת‭ ‬האחרונה‭, ‬שבת‭ ‬שירה‭, ‬לא‭ ‬הצליחה‭ ‬הצינה‭…
להפיל את קיר הזכוכית בירושלים

להפיל את קיר הזכוכית בירושלים

01 השבוע‭ ‬זכינו‭ ‬לארח‭ ‬משפחות‭ ‬שכולות‭ ‬שבניהם‭ ‬מסרו‭ ‬נפשם‭ ‬בקרבות‭…
המחרשה שתקבע את קו הגבול

המחרשה שתקבע את קו הגבול

01 חקלאות בטחונית טבת‭ ‬האחרון‭ ‬היה‭ ‬החודש‭ ‬השחון‭ ‬ביותר‭ ‬מאז‭…
שחרור מחבלים מסכן גם את החטופים

שחרור מחבלים מסכן גם את החטופים

01 תנאים שאפשר לחיות איתם… את‭ ‬תפילת‭ ‬קבלת‭ ‬השבת‭ ‬זכינו‭…
ולגבורה, משיבי מלחמה שערה

ולגבורה, משיבי מלחמה שערה

01 גשם על עירי ביום‭ ‬שישי‭  ‬של‭ ‬פרשת‭ ‬ויחי‭ ‬התקדרו‭…
חומות של אמונה לא יפלו לעולם

חומות של אמונה לא יפלו לעולם

01 מעלת התפילה בכותל שואל‭ ‬את‭ ‬עצמי‭: ‬כשאני‭ ‬צועד‭ ‬לכותל‭…
גבורת המכבים של ימינו

גבורת המכבים של ימינו

01 חלון לניצחון יום‭ ‬שישי‭ ‬גשום‭ ‬בירושלים‭, ‬ארובות‭ ‬השמים‭ ‬נפתחו‭…
למנצח שיר מזמור

למנצח שיר מזמור

01 צימאון לתורה בצה״ל קרני‭ ‬השמש‭ ‬החורפית‭ ‬לא‭ ‬הצליחו‭ ‬להפשיר‭…